Cadoul Potrivit este Acceptarea

January 1, 2018by dana0
accepta-alb.jpg

Renunțarea la așteptări îți poate oferi bucurie și alinare

Nimic nu rămâne la fel, schimbarea răsare imediat. În timpul facultății foloseam des fraza “Nimic nu se pierde, totul se transformă.”, recunosc că și acum o repet ori de câte ori se potrivește în discuții. Acum când suntem în luna sărbătorilor probabil ne-am întâlnit sau urmează să ne întâlnim cu rude, prieteni și cunoștinte care ne-au fost alături de-a lungul timpului. Este sezonul bucuriei, dăruirii și dragostei, dar daca suntem sinceri, pentru o parte dintre noi este sezonul dezamăgirii, tristeții sau regretului.

Vin dintr-o familie în care Sărbătorile de Iarnă erau pline de tradiții iar mama era persoana care coordona întreaga activitate. Anul acesta a fost anul în care mi-am repetat continuu că “Nimic nu rămâne la fel”. A fost primul an în care am sărbătorit la masa de Crăciun fără faimoasele și delicioasele sarmale ale mamei mele. În schimb, am fost înconjurați de oameni buni și calzi care ne-au oferit dragostea lor. Am mulțumit pentru momentele de bucurie și m-am întrebat:

Pot să accept că persoanele pe care le iubesc nu mai sunt lângă mine așa cum erau pâna acum?

Timpul

Anul acesta am participat la ultima serbare de Crăciun la gradinița fetei mele mari. În timp ce cânta colindele cât o țineau plămânii, am realizat ca anul viitor ne vom întâlni la școală cu alți colegi și prieteni, cu noi dorințe și câțiva centimetrii în plus. Am văzut schimbarea din ochii ei, am mulțumit Universului și m-am întrebat:

Pot să accept creșterea firească a persoanelor pe care le iubesc?

Relațiile se transformă, dorințele și visurile se schimbă, corpul nostru se modifică. Cum spun specialiștii, “Nimic nu crește fără schimbare”. Odată cu trecerea timpului ne agățăm cu putere de relațiile, oamenii și amintirile în care ne-am simțit fericiți și în siguranță. Ignorăm prezentul care ne poate aduce Noul și Necunoscutul dar care pot fi pline de Dragoste și Grație.

Am simțit trecerea timpului în schimbările din 2017 și m-am întrebat:

Pot să accept trecerea timpului și tot ce aduce în viața mea?

Atunci când acceptăm tot ceea ce este, ajungem să fim prezenți, să trăim în ACUM, cu impact puternic în nivelul de fericire pe care îl simțim în fiecare zi. Putem să dăm drumul la ceea ce ne lipseste și să ne bucurăm de ceea ce avem.

Cadoul potrivit pe care putem să ni-l facem astăzi nouă și celor din jur este ACCEPTAREA.

 

dana

Ne gasiti si pe social media :