Rezoluții, Intenții si spațiu pentru Necunoscut

January 12, 2018by dana0
wish-1280x1280.jpg

O abordare diferită la început de an

Se spune că suntem într-o fugă continuă și poate așa și este, listele cu “avem de făcut astăzi” sunt completate in avans și ne urmăresc, obiectivele apar în mintea noastră ca într-un carusel.

La începutul anului, mai ales în luna ianuarie, revenim cu speranță si reîncercăm. Se întâmplă să ne aducem aminte și poate ne judecăm aspru cu privire la anul ce a trecut dar de cele mai multe ori forțăm si înviem speranța.

Rezoluția reprezintă dorința noastră de a schimba ceea ce nu merge în viața noastră, ne dorim cu ardoare să schimbăm imediat, dacă s-ar putea să dispară instant ar fi perfect. Ianuarie este luna în care ne uităm către noul an și rezoluțiile sunt scrise. Dacă nu se întâmplă, ne mustrăm și de cele mai multe ori renunțăm complet la ceea ce ne-am propus.

Intenția reprezintă dorința noastră de a îmbunătății, de a face pași în direcția pe care o dorim. Dacă nu se întâmplă, rămânem deschiși și revenim la intenție ca la un nou moment, un nou start, care ne poate oferi multiple posibilități.

Ce spui dacă luna aceasta, rezoluțiile marcate în agendă le înlocuiești cu intenții?

Poți nota evoluția pas cu pas astfel incât să sărbătorești îmbunătățirile si să continui fresh iar și iar. În plus, să lăsăm în agendă un spațiu pentru Necunoscut, Universul are planuri cu noi și ne poate surprinde. Dacă lăsăm un spațiu și acceptăm ceea ce se întâmplă, dezamăgirile dispar, speranța noului început apare.

La începutul anului 2015 mi-am notat în agendă “vreau să invăț să merg pe bicicletă”. În vara lui 2015 am încercat să pedalez dar fără succes, m-am speriat și am căzut. M-am demotivat, m-am supărat pe mine și nu am mai încercat. La începutul anului 2016, am revenit și mi-am notat din nou în agendă. De data aceasta, am transformat-o în intenție și am lăsat spațiu pentru Necunoscut: “imi doresc să pedalez mai bine în 2016 și să mă bucur de fiecare aventură pe bicicletă”.

Ce credeți că s-a întâmplat cu rezoluția mea devenită intenție?

Ei bine, în primăvară am urcat din nou pe bicicletă, de data aceasta am pedalat de mai multe ori dar cu atenție. Universul a avut alte planuri pentru mine și am rămas însărcinată cu cea de-a doua fetiță a mea. M-am bucurat de fiecare experiență din primăvara lui 2016 fără judecăți, mustrări, dezamăgiri, cu speranță că la anul va fi mai bine.

“Secretul schimbării nu stă în lupta cu schimbarea, ci în construirea a ceva NOU.” Socrate

Universul întotdeauna ne vorbește și ne trimite mesaje. Ne reamintește să ne oprim, să ne uităm în jurul nostru și să credem că există mai mult, mult mai mult.

dana

Ne gasiti si pe social media :