Am decis. Dau start seriei de articole sub capitolul”Cultivarea Bunăstării”

Friday, Nov 8, 2019 | Postat de Dana Predu

Te-ai gândit vreodată câte activităţi zilnice faci pe pilot automat fără a fi în prezent?

Vreau să te anunţ că în luna noiembrie dau start unei serii de articole sub capitolul “Cultivarea Bunăstării”.

Toţi ne dorim să fim fericiţi dar de cele mai multe ori ne grăbim să obţinem o stare de fericire nu tocmai benefică pentru noi. Se întâmplă să simţim un fel de conectare cu oamenii din jurul nostru atunci când trecem prin stări identice, de cele mai multe ori sunt stări de boală sau dificultăţi ale vieţii. Dar există şi o altă variantă!

Poţi să te conectezi la lumea din jurul tău şi să ajungi în prezent şi prin observarea cerului, pământului pe care păşeşti sau prin a acorda atenţie oamenilor pe care-i întâlneşti.

Te-ai gândit vreodată câte activităţi zilnice faci pe pilot automat fără a fi în prezent?

Facem zilnic activităţi repetitive fără a le acorda atenţia în momentul prezent. Suntem pe pilot automat atunci când ieşim sau intrăm pe uşă acasă, când aprindem sau stingem lumina sau când ne spălăm pe dinţi. Sunt momente scurte care sunt prezente constant în viaţa noastră şi astfel pierdem timp preţios în care am putea să fim conştienţi.

În capitolul “Cultivarea Bunăstării” vreau să aduc mai aproape de tine articole din care să înveţi să acorzi atenţie activităţilor simple, de zi cu zi din viaţa ta, cum ar fi spălatul vaselor, mâncatul conştient, prepararea mesei, etc.

Răspunde sincer! De câte ori îţi fuge mintea la poveşti din trecut sau viitor atunci când speli vase sau dai cu aspiratorul? Ştiu, ni se întâmplă tuturor. Dar dacă ai învăţă să câştigi timp şi momente de prezenţă atunci când execuţi astfel de activităţi?

Oferind atenţie activităţilor zilnice regulate poţi câştiga minutele pierdute în zi, te poţi conecta conştient cu viaţa ta. Totul are de-a face cu prioritățile noastre, cu modul în care ne petrecem timpul - la serviciu sau la joacă, cu alții sau singuri, în competiție sau în serviciu.

Sfatul meu: rămâi aproape! rămâi prezent!

Pe danapredu.com în noiembrie şi decembrie o să găseşti articole cu informaţii practice care să te ajute să înveţi să-ţi cultivi bunăstarea. Conștientizarea de sine vă poate ajuta să înțelegeți valorile personale, să vă aliniați activitățile zilnice cu ele și să vă rafinați alegerile în timp, observând modul în care acestea vă afectează viaţa.

PS: Ai văzut linia orizontului în poza pe care am selectat-o pentru articol?

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum