Cum am învăţat să preţuiesc fiecare moment din viaţa mea

Thursday, Oct 24, 2019 | Postat de Dana Predu

“Ce înseamnă să preţuieşti viaţa?” m-a întrebat zilele trecute o domnişoară de 25 de ani care a cumpărat cartea “Minutul de mindfulness”.

Mă trezesc spunând “MULŢUMESC” de mai multe ori pe zi, mă surprind zâmbind de zeci de ori pe zi, ridic ochii spre cer şi simt recunoştinţă pentru tot ce este în jurul meu în fiecare zi. Nu, nu am fost dintotdeauna aşa, până acum câţiva ani nici nu ştiam cât de important este să preţuieşti viaţa, să simţi că trăieşti cu adevărat.

“Ce înseamnă să preţuieşti viaţa?” m-a întrebat zilele trecute o domnişoară de 25 de ani care a cumpărat cartea “Minutul de mindfulness”. “Nu este suficient să o trăieşti?” O da, tocmai despre asta este vorba, “SĂ TRĂIEȘTI”, sau cum îmi place mie să spun, să stai conştient în propria viaţă. Să înţelegi că nu ai puteri de nemuritor, să conştientizezi că totul se schimbă până şi momentele pe care tu astăzi le numeşti perfecte, să ştii că nu există perfect, este doar ceea ce este, să reuşeşti să laşi să ţi se întâmple lucrurile benefice pentru tine, să accepţi că ai căzut şi să înveţi să te ridici.

De ce avem nevoie să învăţăm să preţuim viaţa?

Cine a spus asta? Nu, nu ai nevoie să înveţi să preţuieşti viaţa, suntem construiţi tocmai pentru că preţuim viaţa. Este acolo, în interiorul fiecăruia, doar să lăsăm să iasă. Şi pentru că nu reuşim să aducem la suprafaţă toate lucrurile frumoase, primim lecţii prin experienţe. De cele mai multe ori le catalogăm ca experienţe urâte, şi de cele mai multe ori trecem prin suferinţe…din durere se nasc lucruri frumoase, întotdeauna. Aşa s-au născut opere fabuloase, picturi extraordinare, clădiri impunătoare, şi câte şi mai câte.

Fiecare zi este un dar de la Univers. Şi darurile se acceptă şi se preţuiesc.

Acum câţiva ani am trecut printr-o experienţă care m-a scos din scenariul pe care-l creasem fără să-mi dau seama. Eram un “zombii” umblăreţ care mergea din punct în punct să atingă cât mai multe, să obţină cât mai multe, dacă nu era pe listă nu prezenta interes. Apoi am învăţat în varianta grea cum ar spune o parte dintre voi, experienţe dureroase, cu lacrimi, cu nopţi nedormite dar care au dus la zeci de întrebări (Cine sunt?, Ce caut eu în viaţa mea?, Care este rolul meu cu adevărat?, De ce am fost adusă pe Pământ? Care sunt darurile mele de la Univers? Cum pot ajuta? Cine sunt cu adevărat?) întrebări care te fac să cauţi peste tot răspunsuri şi care te reîntorc într-un singur loc, către TINE, către VIAŢĂ. O să vă povestesc o dată şi din experienţele acestea cu lacrimi şi suferinţă, dar nu acum. Acum vreau să reţineţi că viaţa merită trăită, SĂRBĂTORITĂ.

Spune mulţumesc de mai multe ori pe zi.

Ia-ţi timp pentru tine în fiecare zi, chiar şi pentru 5 minute.

Sărbătoreşte în fiecare zi, şi cea mai mică realizare contează. Să fie festiv momentul, cu fundiţe, baloane, lumânări, muzică, şampanie, tu alegi cum. Dar alege.

Îmbrăţişează şi spune TE IUBESC în fiecare zi. Ştiu ca poţi.

Respiră conştient în fiecare zi. Aşa îţi aduci aminte că eşti viu. Da, aşa este, nu râde.

Roagă-te, meditează, stai în linişte.

Zâmbeşte şi râzi cu poftă.

Fii recunoscător pentru viaţa ta.

Ridică ochii spre cer şi simte măreţia.

Şi dacă faci toate cele de mai sus şi nu simţi că faci parte dintr-un mare întreg şi că eşti UNIC şi IMPORTANT, atunci mai repetă o dată, şi încă o dată până când…o să ştii şi o să simţi.

Am încredere în tine!

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

*poza articolului este după pictura realizată de fetiţa mea de 7 ani, Dulcica (aşa cum o alint eu)