Dacă eşti în căutare de reţete perfecte pentru a antrena mintea astfel încât să obţii starea de prezenţă, te îndrum să-ţi accepţi emoţiile, să alegi gândurile care sunt benefice pentru tine, să ai momentul tău de linişte din fiecare zi, să dai voie să se întâmple lucrurile pe care ţi le doreşti. Totul este legat de practica constantă, de lucrurile pe care le faci și ți le spui în fiecare zi.

Indiferent dacă este vorba despre meditația zilnică, despre o tehnică mindfulness, repetarea în mod constant a frazelor pozitive sau un simplu exerciţiu de respiraţie conştientă, este important să acorzi timp pentru a te asculta şi a te reîntoarce în momentul prezent unde se întâmplă de fapt VIAŢA.

Gândirea pozitivă are impact pozitiv asupra sănătății mentale și fizice. Asigură-te că dialogurile interioare sunt pozitive, îți cresc doza de energie și îți alimentează starea de bine.  Ce urmează apoi? Să îți alegi cuvintele și frazele potrivite pentru tine. Să exersezi și să te asiguri că îți spui aceste lucruri în fiecare zi. Anders Ericsson, psiholog şi coautor al cărții Peak: Secretele performanței de top şi noua ştiință a expertizei susține că Homo sapiens (omul care ştie) ar trebui să se numească Homo exercens (omul care exersează), pentru că omul este singura specie conştientă că prin exercițiu poate ȋmbunătăți lucrurile.

Alege practica constantă!

Dialogul interior este important și te poate stimula să mergi mai departe și să acționezi conform propriilor valori sau din contră, te poate trage în jos.  Iată 9 fraze pe care eu ți le sugerez să le repeți constant,  să le spui zilnic.

1. Mulțumesc pentru ziua de azi

Recunoștința este o tehnică mindfulness cu multiple beneficii. Eu o practic și o folosesc constant de câțiva ani. Am integrat-o și în viața fetelor mele astfel încât nu încheiem ziua fără să menționăm minim 3 lucruri pentru care suntem recunoscătoare.

Am mai povestit și în alte articole că ziua mea începe cu MULȚUMESC pentru o nouă zi, mulțumesc pentru viață, pentru o nouă șansă.

Spune-ți în fiecare zi că ești mulțumit/ă pentru viață: Mulțumesc pentru ziua de azi.

2. Ajută-mă ca să ajut

Într-o singură zi se pot întâmpla o mulțime de lucruri care să impacteze în mod direct viața altor persoane din jurul tău. Chiar dacă doar zâmbește sau complimentezi mai multe persoane într-o zi, faci o diferență pozitivă în lume. Poți ajuta cu un zâmbet. Poți să fii persoana potrivită la locul potrivit.

3. Astăzi va fi o zi minunată

Începând ziua cu o perspectivă pozitivă este ca și cum ai pornit la drum cu dreptul. Ai deja un pas înainte. Atunci când se vor ivi situațiile complicate - și se vor întâmpla - vei fi mai bine pregătit să mergi mai departe cu o stare pozitivă și să privești partea plină a paharului.

4. Fac tot ce pot

Despre perfecțiune mi-am propus să discut într-un alt articol dar vreau să reții că perfecțiunea nu este o opțiune, dar să faci tot posibilul este. Deci, mergi mai departe și fă ceea ce ai de făcut. 

5. Sunt capabil să-mi ating obiectivele

Stabilirea obiectivelor este o cheie a succesului. Stabilește intenția de a lua cea mai bună decizie posibilă şi este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine acum. Indiferent de ceea ce înseamnă succesul pentru tine, este esențial să-ți amintești că poți să-ți atingi obiectivele.

6. Trecutul meu nu mă definește

Ai făcut greșeli în viața ta? La fel și noi. Trecutul rămâne cu trecutul și nu mai poate fi schimbat. Unde poți să lucrezi este la PREZENT pentru a te bucura de un VIITOR luminos. Mergi înainte. Nu sta în trecut. Rămâi în prezent, rămâi mindful ( conștient în ce este în acum și aici).

7. Banii vin la mine în acord cu legile Universului

Avem nevoie și de bani să creăm tot ce ne dorim în jurul nostru. Banii sunt legați de nivelul nostru de confort. Banii sunt energie. Cea mai bună sursă și cea mai sigură sursă este să folosești abilitățile și cunoștințele tale în a le transforma în bani.

8. Lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum apar

Rețelele de socializare au creat o lume perfectă, noi toți am creat în mediul on-line o lume perfectă. Te poți păcăli să crezi că cei pe care îi cunoști și-au cumpărat o casă mai mare, mașină nouă, au avut o vacanță excelentă doar printr-un singur click, cu efort zero. Pur și simplu nu este adevărat. Amintește-ți că lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum apar și că a te compara cu alte persoane este toxic pentru viața ta.

9. Eu sunt iubire și sunt iubit

Putem să ne acceptăm așa cum suntem? Cadoul potrivit pe care putem să ni-l facem astăzi nouă și celor din jurul nostru este ACCEPTAREA și IUBIREA. Uneori este greu să te convingi de asta, dar este absolut adevărat. Cineva te iubește sincer.

O practică mindfulness pe care eu o folosesc este Tehnica “Dragostei pentru mine şi cei din jurul meu” ce face parte din seria de meditaţii mindfulness cuprinse în programul “Mindfulness în viaţa ta”.  O găsești aici.

 

Eu cred că dacă ai o mentalitate pozitivă, atunci corpul tău te va urma. Este important să ne înconjurăm de oameni pozitivi, energie pozitivă și mesaje pozitive. Dacă dorești să te bucuri de starea de bine, dialogul interior pozitiv te poate ajuta. Exersează și folosește frazele enumerate mai sus. Notează-ţi în jurnal ceea ce ai observat sau ai învăţat în urma practicii constante. 

 

Daca ai nevoie să ȋți antrenezi starea de bine şi ai nevoie de ajutor pentru echilibrare interioară prin mindfulness nu ezita să mă contactezi la contact@danapredu.com

Mă găsești și pe: 

Facebook

Instagram

✅ LinkedIn

✅ YouTube 

Te invit să te abonezi la canalul meu pentru a fi la curent cu cele mai interesante informații pentru o viață echilibrată şi împlinită. #traiesteviataacum

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Dana

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Sursa foto: pixabay, galeria personală