Am vizitat CARTIER HUB, primul HUB comunitar din România într-un centru comercial

Tot ceea ce este în jurul nostru este în continuă schimbare. Există opţiunea de a te lupta cu schimbarea şi există opţiunea de a îmbrăţişa schimbarea şi a scrie povestea ta. Sunt momente din zi în care avem nevoie să ne regăsim, să punem stop pilotului automat care a preluat controlul, să respirăm adânc şi să recreăm poveştile copilăriei, amintirile dragi nouă cu toate emoţiile benefice pentru noi.

Săptămâna trecută s-a deschis primul HUB comunitar din România – Cartier HUB. Am plecat la lansare cu nostalgia copilăriei, cu emoţiile pe care le aveam şi le am atunci când urmează să mă întâlnesc cu cei dragi mie, familie, prieteni, vecini de bloc care mă cunosc de-o viaţă. Am vizitat un spaţiu care îşi doreşte să lumineze viaţa de zi cu zi a comunităţii din sectorul 6, Drumul Taberei şi să transmită un sentiment de armonie în care relaţiile şi conexiunile dintre oameni să fie benefice.

 

Un spaţiu care îşi doreşte să lumineze viaţa de zi cu zi a comunităţii din DRUMUL TABEREI

Nevoile comunităţii din Drumul Taberei au fost ascultate. Lansarea Cartier Hub vine ca un răspuns la un sondaj realizat de Ceetrus în rândul a 200 de locuitori din cartierul Drumul Taberei și reprezentanți ai instituțiilor publice, dar și ai organizațiilor nonguvernamentale, pentru a afla care sunt nevoile comunității. Acesta a demonstrat că una dintre problemele cartierului era lipsa unui centru cultural sau comunitar. Oamenii din Drumul Taberei își doreau spații adecvate de socializare sau spații de lucru în afara biroului, ateliere de educație civică, dar și dezvoltarea spiritului comunitar.

Într-o suprafață de 317 de metri pătrați, locuitorii din cartierul Drumul Taberei beneficiază de o sală multifuncțională pentru evenimente, una dedicată cursurilor, una pentru întâlniri, un spațiu de coworking și unul pentru relaxare, asta pe lângă un depozit și o chicinetă. Acestea sunt disponibile la mezaninul centrului comercial - Drumul Taberelor (Strada Brașov nr. 25)

Oamenii din comunitate pot folosi gratuit sala de conferințe din hub-ul din Drumul Taberelor pentru întâlniri ale grupurilor de inițiativă civică, seri comunitare, activităţi non-profit. Pentru spațiul de coworking din Cartier Hub, se percepe o chirie astfel: cinci lei pe oră (dacă stai mai mult de cinci ore, după a cincea nu mai plătești în plus), 30 lei pe zi, 250 lei pe 10 zile, 400 lei pentru 20 zile și 600 lei pe lună.

 

Evenimente şi activităţi interactive pentru copii

După cum ştiţi unul dintre proiectele mele de suflet sunt activităţile interactive pentru copii. M-am bucurat când am aflat că la Cartier HUB din Drumul Taberelor se organizează ateliere educative și de dezvoltare personală, destinate copiilor, adulților și seniorilor suținute de organizații ca ROBOTescu, Eematico, Ruxandra ballet studio, Micul șahist, Banometru, Micile Vedete, Origamic, pentru care participanții achită o taxă.

Vom beneficia de evenimente dedicate comunității în parteneriat cu inițiativele civice din cartier, liderii organizațiilor și asociațiilor, grădinițele, școlile, liceele din sectorul 6 și autoritățile locale, ADP, DGASPC, Primăria de sector. 

 

 

Un nou loc de întâlnire, unde aveți posibilitatea de conectare, relaxare, contribuție, creare de relații și lucru împreună

Cartier HUB este o inițiativă Ceetrus implementată de Nod Makerspace.  Investiția în amenajarea, dotările şi lansarea Cartier Hub se ridică la 170.000 de euro.

"Prin Cartier Hub ne dorim să oferim locuitorilor din cartier un spațiu de exprimare, un loc construit ca răspuns la nevoile lor. Spațiul este locul care îi aduce pe oameni împreună şi îi ajută să creeze legături cu cei din jur. Noi la Ceetrus credem că o societate care creează legături între oameni, construiește un viitor mai bun pentru toți", a declarat Raluca Crișan, Country Leader  Ceetrus România.

"Ce ne-a sedus pe noi în proiectul centrului comunitar inițiat de Ceetrus a fost faptul că împărtășim aceeași viziune de a contribui la dezvoltarea comunității locale prin crearea unui loc care răspunde nevoilor oamenilor și în același timp generarea unui impact pozitiv prin stimularea antreprenoriatului, sprijinirea inițiativelor locale și de implicare civică" a afirmat Tamina Lolev, Co-fondator NOD Makerspace și arhitect Wolfhouse Productions.

Cartier HUB este un spațiu de învățare reciprocă și colectivă, în care participanții împărtășesc și primesc informații din diverse domenii. Se poate lucra ca antreprenor sau freelancer în spațiul de co-working, unde se poate participa la un curs, un eveniment sau o lansare.

Încă din prima săptămână de după lansare (18 – 24 martie), în Cartier Hub din Drumul Taberelor vor avea loc ateliere gratuite de reciclare creativă pentru copii organizat de Wunderdesign, de educație civică cu Funky citizen: Civically fit și ateliere de dezvoltare artistică organizate de Matka (toate sunt pe bază de înscriere).

Dotările HUB-ului

 • Suprafață totală spațiu: 317mp
 • 1 sală mare de conferinţe: 145 mp
 • 1 sală dedicată cursurilor: 25 mp
 • 1 sală de întâlniri: 11 mp
 • 1 spațiu de coworking: 54 mp
 • Chicinetă: 13 mp
 • Depozit: 32 mp

 

Activitatea lunară estimată

 • 16 evenimente găzduite pentru cursuri și ateliere
 • 9 evenimente dedicate comunității
 • 7 evenimente private, conferințe
 • 20 abonamente de coworking

Cum puteţi lua legătura cu echipa Cartier HUB

 

Aşa cum mă cunoaşteţi pe mine, îmi place să fiu înconjurată de oameni şi să fiu implicată în activităţi creative şi interactive. M-am bucurat să găsesc în Drumul Taberelor acest spațiu public în care să ne adunăm, să ne cunoaștem şi să interacționăm. Mi-am propus ca anul acesta să susţin activităţi interactive marca Juxi Magic şi seminare de mindfulness, aici, la Cartier HUB – Drumul Taberei. Şi vă dau o veste, pregătesc şi o sesiune de lectură în cadrul lansării cărţii „Minutul de mindfulness”.

Ne revedem cu zâmbete!

Categorii
Dezvoltare personală Stories Evenimente Toate articolele
Recent adaugate
19 Oct

De ce am nevoie de un mindfulness coach?

Prin lucrul cu un mindfulness coach se obțin răspunsuri la probleme specifice, soluții organice. Este o experiență profund personală.

14 Oct

Care sunt ingredientele unei relații de durată și de succes?

Succesul unei relații sau a unei căsnicii fericite se bazează pe o serie de valori acceptate de ambii parteneri, dar și pe cunoașterea dinamicii de cuplu.

Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs