Cum îmi încep ziua – interviu cu Monica Popescu, jurnalistul cu zâmbet şi energie pozitivă

În fiecare lună vei găsi la secţiunea Blog de pe site un interviu "Cum îmi încep ziua" cu persoane

care inspiră în jurul lor şi sunt sursă de motivaţie şi energie pentru mulţi dintre noi. Modul în

care ne petrecem dimineaţa îşi pune amprenta pe întreaga zi.

 

În luna mai ne bucurăm să o avem alături pe Monica Popescu, mamă de copil la liceu, jurnalist cu experinţă, om de PR, forţa şi creativitatea din spatele radioului pentru copii Itsy Bitsy, femeia care se implică în campanii umanitare cu impact pozitiv în viaţa tuturor, coordonatoarea activităţilor Asociaţiei EMOVERE, asociaţie de consiliere, educaţie şi suport emoţional. 

 

Cum erau dimineţile copilăriei tale?

Cred că cel mai mult îmi amintesc cum mă trezeam greu dimineaţa, să merg la şcoală :). Nici acum nu îmi place să mă trezesc dimineaţa şi cred ca am avut şi un job la care am renunţat pentru că avea program strict de la 8:00. Sunt mai repede un om de seară.

Cel mai tare îmi plăcea dimineaţa sâmbătă, când nu eram zorită să părăsesc dormitorul şi citeam. Şi acum mi se pare răsfăţul suprem să nu te ridici din pat dimineaţa şi să citeşti, în pijamale cât vrei :).

Ai un ritual pe care-l faci în fiecare dimineaţă cu stricteţe?

 

Igiena este strictă la mine...nu reuşesc să mă trezesc, până nu mă spăl pe faţă mult, pe dinţi, până nu imi beau ceaiul. Când pot, fac o şedinţă de yoga şi în weekend mă răsfăţ cu cititul şi un mic dejun mai special. Şi tot aproape zilnic, nu ies din casă până nu pun la făcut în maşină o pâine. Este pentru Inia, care o găseşte gata, când vine de la şcoală.

 

Cum arată o dimineaţă din viaţa Monicăi Popescu? La ce oră te trezeşti? Ce faci mai exact?

 

Mă trezesc la 7. Mă dezmeticesc cu adevărat la 7:45, când Inia pleacă la liceu. :). După igienă, ceai, sport, pregătesc un piure de fructe cu cereale şi pâinea pentru Inia. Apoi mă îmbrac, mă aranjez şi plec la birou sau întâlniri. Pe drum, adesea îmi verific toate mesajele şi răspund, în cazul unor urgenţe...

 

Dimineţile din vacanţă arată altfel decât celelalte?

 

Daa. Mereu mă trezesc mai târziu, fără ceas (cam pe la 8:30). Îmi beau ceaiul citind şi apoi fac yoga afară, dacă este vară. Ador să stau în linişte pe iarbă sau pe nisip. Dacă sunt la mare îmi place tare să prind răsăritul şi să mă încarc cu acea energie fabuloasă. În vacanţe îmi place să nu mă grăbesc, să nu am planuri să trag de dimineaţă până pe la 11 cel puţin :).  Sunt un partener de vacanţă incomod pentru acei oameni organizaţi, care au în plan să viziteze trei oraşe zilnic începând cu 7 dimineaţa. Vacanţa pentru mine este despre libertate maximă...fără planuri, fără ore fixe, fără trebuie, fără 3 mese pe zi la ore fixe, fără obiective care musai vor fi atinse :).

 

Ce cărţi ne recomanzi, care te-au inspirat să faci schimbări pozitive în viaţa ta şi au avut impact şi asupra modului în care îţi începi ziua?

Nu îmi amintesc cărţi în care am citit clar despre modul în care îmi încep ziua. Cărţile vin în viaţa mea şi mă marchează o vreme, pentru ca apoi să fiu la fel de impresionată de următoarea carte. Mereu găsesc ceva valoros în cărţi. Cel mai tare îmi plăceau în adolescenţă cărţile despre vieţile marilor artişti, care cred că m-au marcat cel mai mult. Fiecare astfel de istorie m-a învăţat despre perseverenţă, despre încrederea în darul cu care fiecare vine în această viaţă, pe care este dator să îl folosească şi să îl dezvolte. M-au marcat în adolescenţă cărţile cu viaţa lui Michelangelo, a lui Benvenuto Cellini, a lui Beethoven sau a lui Carlo Goldoni, a lui Goya. Atât de diferiţi şi totuşi asemănători...ca forţă. Forţa de a trăi din plin, în conexiune cu ei şi darul lor.

Mulţumim Monica pentru sinceritate şi pentru că ne-ai dat voie să luăm parte la povestea

dimineţilor din viaţa ta.

Suntem diferiţi dar avem capacitatea de a ne schimba viaţa în cea mai frumoasă poveste,

trebuie doar să vrem să ne schimbăm modul de a privi lucrurile şi tot ce ni se întâmplă.

 

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum, #cumimiincepziua