În cadrul ediției SIMPLU din luna noiembrie am discutat un subiect interesant despre „Cum ne îngrijim pielea iarna”. 


Am discutat despre reguli de bază și sfaturi pentru o piele sănătoasă pe perioada anotimpului rece. Ediție dedicată înfrumusețării, specifică anotimpului rece. Temperaturile scăzute și vântul puternic sunt factori care duc la deshidratarea pielii, inclusiv senzații neplăcute precum înțepături și durere, aspect inestetic al pielii. De aceea, este necesar ca în această perioadă să ne hidratăm corespunzător tenul, să acordăm o atenție deosebită îngrijirii pielii și să ținem cont de anumite reguli esențiale.


Despre toate acestea am discutat împreună cu invitata mea, Diana Baicu, specialist in frumusețe, pasionată de domeniul frumuseții, antreprenor de succes cu experiență.


Cu ce e diferita rutina ta de îngrijire iarna fata de cea din sezonul călduros?


Iarna pielea necesită mai multă atenție din partea noastră, deoarece devine mai uscată și problemele dermatologice se pot accentua. Pentru a preveni descuamarea și pentru a întreține sănătatea pielii, este bine să urmăm câteva recomandări.

  • Pentru că pielea tinde să se usuce în sezonul rece, trebuie, în primul rând, să o hidratăm.
  • Chiar dacă ești afară sau în casă, aerul este mai uscat iarna.
  • Din acest motiv, trebuie să bei multă apă și să îți hidratezi pielea.
  • Iarna tindem să bem mai puține lichide pentru că nu resimțim senzația de sete la fel ca vara, în zilele toride. Însă acest lucru este înșelător. Trebuie să ne amintim să bem apă și să ne hidratăm corect. Și cremele de corp ar trebui să fie mai grase decât în sezonul cald.
  • Funcționează bine cremele cu vaselină, uleiuri vegetale şi substanţe care atrag apa din exterior: sorbitol, glicerină, acid lactic sau uree.
  • În plus, trebuie să bem mai puțină cafea și mai puțin alcool, deoarece aceste băuturi ne deshidratează.
  • Mănâncă fructe și legume de sezon. Fructele de pădure sunt o minunată sursă de antioxidanți care îți vor menține pielea sănătoasă de-a lungul iernii.
  • Atunci când corpul tău are toți nutrienții necesari și atunci când bei suficientă apă, pielea ta ar trebui să arate mult mai bine.
  • Apa fierbinte nu face decât să contribuie la uscarea pielii. Folosește apă călduță atunci când te speli. 

Iarna ne confruntam cu uscarea buzelor. Ce soluții avem?


În timpul iernii buzele noastre au de suferit, se usucă, uneori se crapă. În timpul iernii, din pricina aerului uscat, a vântului şi a temperaturilor scăzute, buzele noastre au de suferit. Se usucă, uneori crapă, iar acest lucru ne provoacă nu doar un discomfort major, dar şi usturimi.


Dacă ne confruntăm doar cu uscăciune şi sensibilitate, se recomandă aplicări repetate de balsamuri cu petroleum şi creme foarte bogate în lipide, în vitamine, ichtiol alb cu rol protector şi antiinflamator, creme cu factor de protecţie SPF minim 15 împotriva radiaţiilor UV.


Te invit să urmărești și emisiunea Simplu alături de invitata mea. 

 

Multumesc şi partenerilor mei: 

Progressive, prezenți pe piața online din SUA și Europa cu cele mai bune echipamente sportive, articole pentru acasă și outdoor, trambuline și diferite accesorii.

PentruMine, pentru vestimentația din ediția SIMPLU. #pentrumine magazinul tău on-line care face diferența. Realizate cu drag în România. Modele unicat, materiale atent selecționate!

Dacă ai nevoie să îți antrenezi starea de bine și ai nevoie de ajutor, nu ezită să mă contactezi la contact@danapredu.com


Mă găsești și pe:


Facebook: https://www.facebook.com/danapredu.ro

Instagram: https://www.instagram.com/danapredu

LinkedIn: https://www.linkedin.com/danapredu

 

Te invit să te abonezi la canalul meu pentru a fi la curent cu cele mai interesante informații pentru o viață echilibrată şi împlinită.


Trăiește în prezent. Creează-ți succesul. Fii recunoscător.


Ne revedem pe facebook și instagram, #traiesteviataacum