În cadrul ediției SIMPLU am discutat un subiect interesant despre ce înseamnă o viața de calitate, cum putem aduce claritate in viața noastră. Tema acestei ediții este „Cum poți trăi o viață de calitate?”.

Am avut plăcerea să o am invitată pe  Simona Boldea - Motivationalarchitect, mamă, soție, un om care s-a reinventat atunci când a fost nevoie, susține ca este un om printre oameni, arhitect motivațional care este alături de oameni in povestea vieții lor.

Termenul calitatea vieții este în mod inerent ambiguu, deoarece se poate referi atât la experiența pe care o are o persoană asupra vieții sale cât și asupra condițiilor de viață în care se află. De aceea, calitatea vieții este foarte subiectivă.

În timp ce o persoană poate defini calitatea vieții conform cu sănătatea sau satisfacția de a trăi, altă persoană o poate defini în termeni de capabilități (de exemplu, de a avea capacitatea de a trăi o viață bună în termenii bunăstării emoționale și fizice).

Indicatorii standard ai calității vieții includ bogăția, ocuparea forței de muncă, mediul înconjurător, sănătatea fizică și mentală, educația, recreerea și timpul liber, apartenența socială, credințele religioase, siguranța, securitatea și libertatea.

Cercetătorii au demonstrat că noi oamenii suntem cei mai fericiți atunci când suntem angajați în activități semnificative și activități virtuoase. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) definește QOL ca „percepția unui individ asupra poziției sale în viață în contextul culturii și sistemelor de valori în care trăiește și în relație cu obiectivele, așteptările, standardele și preocupările sale”.

De cele mai multe ori, progresul nostru constă ȋn a readuce la viață ceea ce visam când eram mici.  Fiecare dintre noi ajunge la un moment dat în acel punct al vieții din care vede că s-a dus prea mult din ceea ce a fost și mai are prea puțin din ceea ce va fi să vină. Mintea are nevoie să înțeleagă, să știe că se poate și altfel, să riște, să fie inspirată, să creadă, să accepte și să gestioneze eșecul, pentru ca mai apoi să ajungă la fericirea mult dorită. Aici apare urmatoarea intrebare:

Ce este și cum definim această fericire?

Unii visează la bani și vacanțe scumpe, alții la școli private în care să-și instruiască copiii. În același timp, mulți alții nu-și doresc decât să știe că au din ce să-și plătească, lună de lună, rata la bancă pentru cele patru roți care le asigură libertatea de mișcare sau pentru acoperișul care pare să fie cea mai mare realizare. Dar, cu toate acestea,  este suficient ? Ne aduc fericirea?

Răspunsul este ca indiferent ce anume ne dorim de la viață, studiile științifice ne transmit foarte clar o concluzie: Calitatea vieții noastre este puternic influențată de calitatea relațiilor noastre.

Indiferent in ce situație te afli, daca vrei sa-ti faci o viață  mai buna, începe sa lucrezi la claritate. Si poți face asta pur si simplu programând o ora pe săptămână ȋn care sa mergi ȋntr-un loc liniștit (ar fi de preferat in natura, dar nu e obligatoriu) si pur si simplu sa-ti dai voie sa creezi in mintea ta un spațiu in care doar sa gândești.

Te invit să urmăreșți și emisiunea Simplu alături de invitata mea Simona Boldea.

Dacă ai nevoie să îți antrenezi starea de bine și ai nevoie de ajutor, nu ezita să mă contactezi la contact@danapredu.co

Este mult mai ușor “să ne plângem” decât să acționăm. Începutul e greu. Ți se va părea că nu ai pentru ce să fii recunoscător/recunoscătoare în acest moment. Puterea de a vedea o rază de lumină în întuneric este puterea ta secretă.

Te invit să citești și articolul - Practicarea recunoștinței înainte de “Noapte bună” 

Cred ȋn locul nostru ȋn Univers, fiecare are talentul lui unic aşa cum i se cuvine. Depinde de noi când şi cum ȋl găsim.

Te invit să citești și articolul - 5 Intrebări care te vor ajuta să te reconectezi cu pasiunea ta 

 

Mă găseșți și pe:

 

Facebook: https://www.facebook.com/danapredu.ro

Instagram: https://www.instagram.com/danapredu

LinkedIn: https://www.linkedin.com/danapredu

 

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

 

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

 

Galerie foto: Pixabay