Cum să integrezi tehnici de mindfulness în programul zilnic

Cum să integrezi tehnici de mindfulness în programul zilnic

Există oportunități în programul nostru zilnic prin care să integrăm multiple și variate tehnici de mindfulness.

 

Dacă ești nou pe site-ul meu și nu ai luat contact cu termenul de mindfulness o să te întrebi ce înseamnă și la ce vreau eu să fac referire. Ei bine, dacă este să dau o definiţie a ceea ce înseamnă mindfulness, pot să spun că este “Arta de a trăi” care face referire la acceptare fără a judeca.  Mindfulness înseamnă menţinerea atenţiei noastre moment cu moment, atenţie asupra gândurilor, sentimentelor, senzaţiilor şi a mediului nostru înconjurător. În mindfulness nu există credinţa că este “corect” sau ”greşit” ceea ce simţim şi gândim în momentul prezent.

Pentru unele persoane, da, mindfulness este un mod de viaţă, dar este ceva inerent în noi toți, care poate fi cultivat, întărit și deprins prin exerciţiu şi practică. Mindfulness poate fi plasa noastră de siguranță atunci când avem nevoie.

Dacă explicațiile de mai sus cu privire la definiția mindfulness te-au ajutat, îți propun să mergi mai departe și să vezi cum poți integra în programul zilnic tehnici de mindfulness.

1. Dimineaţa alocă 5-10 minute pentru meditaţie sau linişte.

Poți începe prin a aloca cel puțin 5-10 minute pentru meditație sau liniște. Fie că alegi să stai liniștit într-o poziție confortabilă, fie că privești pe fereastră și asculți sunetele naturii este benefic pentru tine. Important este să-ți aloci timpul tău în prima parte a zilei.

Eu am început prin a seta alarma ceasului cu 10 minute mai devreme astfel încât să obțin timp cu mine în prima parte a zilei. Mă așez confortabil și mă concentrez pe respirație (folosesc Tehnica 4.2.4 pe care o găsești înregistrată aici) sau ascult o meditație ghidată (folosesc Calm app). 

2. Vizualizează cum doreşti să fie noua zi.

După cele 5-10 minute de meditație îmi iau timp pentru a-mi vizualiza ziua.

Am o mantra a dimineții pe care o repet în gând de 10 ori: Așez înaintea mea în această zi, bogățiile Universului pentru a mă ghida și a-mi oferi tot ceea ce am nevoie.

3. Fii mindful în drum spre serviciu şi casă.

Cand ies din casă spun bună dimineața noii zile și mulțumesc pentru tot ce am și tot ce mi se va oferi. În drum spre serviciu alocă câteva minute pentru a fi atent la tot ce se întâmplă cu tine, cum îți simți respirația, corpul, observă gândurile care vin și pleacă. Fii observator!

În drumul tău spre birou, în momentul în care intri în clădire, fii prezent, observă unde ești și unde te indrepți astfel încăt să ieși din funcția de pilot automat

4. 3-5 minute la fiecare oră de muncă foloseşte tehnica respirației conștiente “4.2.4”.

Fii bun cu tine și oferă-ți pauzele de care ai nevoie pe parcursul zilei, timp pentru respirație conștientă. Încearcă să rămâi prezent, tu cu tine, în liniște pentru câteva minute. Spune STOP conștient periodic și îndreaptă atenția către respirație folosind tehnica mindfulness 4.2.4.

5. Fii cu adevărat acasă si bucură-te de timpul tău.

Fii recunoscător pentru ce ai realizat la birou astăzi și acordă atenție prezentului. Ai control asupra vieții tale mai mult decât crezi. Când ajungi acasă, ești acasă. Îmbrățișează membrii familiei și uită-te în ochii lor. Dacă locuiești singur, acordă-ți câteva minute să te bucuri de reîntoarcerea acasă. 

Bucură-te de timpul tău fără a verifica telefonul sau e-mailul. Ești important. Fii bun cu tine și ai curaj să-ți acorzi timp de calitate.

Poți aduce mindfulness în viața ta prin a-ți acorda timp să te verifici, să înțelegi ce se întâmplă cu tine, ce se intâmplă cu senzațiile ce apar în corp. Se spune că ne simțim fericiți când atingem un echilibru între motivație și plăcere fiind prezenți la fiecare pas. Tehnicile de mindfulness integrate în programul zilnic ne aduc către acest echilibru.

Te invit să-mi scrii la contact@danapredu.com dacă dorești să afli mai multe detalii despre mindfulness și cum să integrezi tehnicile potrivite stilului tău de viață. 

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

Sursa foto: galeria personală, pixabay

Categorii
Dezvoltare personală Lifestyle Noutati Toate articolele
Recent adaugate
Exerciții eficiente de Face Yoga pentru linia feței și gât
26 Nov

Exerciții eficiente de Face Yoga pentru linia feței și gât

Prin practicarea Face Yoga beneficiem de câteva avantaje precum tenul mai neted, mai ferm, mai luminos, linia feței mai bine definită, asimetriile de la nivelul feței atenuate sau eliminate, la fel și ridurile.

Cum ne îngrijim pielea iarna
19 Nov

Cum ne îngrijim pielea iarna

Iarna pielea necesită mai multă atenție din partea noastră, deoarece devine mai uscată și problemele dermatologice se pot accentua. Pentru a preveni descuamarea și pentru a întreține sănătatea pielii, este bine să urmăm câteva recomandări.

Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs
Produse recomandate