Un antreprenor de succes trebuie să fie un lider, să fie inovator și să fie capabil să-și asume riscuri. Antreprenorul este necesar să fie creator, orientat către rezultate, să vină cu o doză de optimism, de curaj, dar și flexibilitate pentru momentele când lucrurile vor fi diferite de tot ceea ce a previzionat. Am sărit încă de la începutul articolului direct la definiția antreprenorului de succes pentru că mulți asociază antreprenorul cu succesul. Așa să fie oare?

Sunt antreprenor de mai mult de 8 ani și pot să spun că pentru mine antreprenoriatul este un mod de viață. A fost o alegere conștientă, analizată, luată în timp. Definiția antreprenorului din DEX este exact aceasta - ANTREPRENÓR, -OÁRE, antreprenori, -oare, s. m. și f. Persoană care conduce o antrepriză. – Din fr. entrepreneur. – antreprenorul trebuie să fie pregătit să conducă, și nu mă refer doar la angajați, ci inclusiv la propria viață.

Ȋn ediția SIMPLU din 26 ianuarie am discuta despre primii pași în antreprenoriat și am aflat povestea reală a unui antreprenor la început de drum. Invitata mea a fost Alexandra Turi Damian, mamă, soție, antreprenor care susține că “niciodată nu e prea târziu, probabil că toate lucrurile vin în viață la momentul potrivit.

Antreprenoriatul reprezintă un proces ce constă în identificarea și urmărirea unei oportunități de afaceri, în scopul valorificării acesteia. De cele mai multe ori, antreprenorul la început de drum pleacă de la pasiunea pe care o are într-un anumit domeniu, eventual adaugă experiența pe care a acumulat-o pe parcursul anilor de angajat. Am povestit împreună cu Alexandra despre importanța planului de afaceri pentru a putea dezvolta afacerea, și am identificat minusurile unui business care nu are la bază un plan de afaceri bine pus la punct.

Alexandra a punctat importanța procesului de dezvoltare personală a antreprenorului la început de drum și necesitatea pentru dobândirea de resurse de finanțare folosind diverse soluții, inclusiv externalizarea.

Tot în cadrul ediției Simplu despre antreprenoriat, ne-am bucurat de informațiile oferite de Daniela Irimia, antreprenor cu experință, business coach și autor dezvoltare personală. Daniela a răspuns la câteva întrebări pe care i le-am adresat și a reușit într-un timp scurt să ne ofere o imagine generală a ce ar putea să urmeze antreprenorul la început de drum pentru a ajunge la succes.

Dacă în mintea voastră s-a ivit gândul antreprenoriatului, vă invit să urmăriți emisiunea pentru mai multe informații. Dacă îți place să urmărești povești reale de viață, ediția Simplu de mai jos este și pentru tine.   

Vă mulțumesc celor ce ați fost alături de noi şi ne-ați urmărit ȋn direct sau ȋn reluare. 

Mulțumesc şi partenerilor mei: Komoder cel mai cunoscut producător de fotolii cu masaj din România, aparate de masaj şi sisteme de masaj, produse certificate în conformitate cu piaţa europeană, ArtFlame – oferă o gamă de peste 350 modele de șeminee și focare electrice pe care le puteți îmbina perfect cu designul spațiului dumneavoastră, Dasha.ro pentru vestimentația mea şi Interpersonal – servicii IT-premium.

Aștept cu drag sugestii, idei de teme pe care să le abordăm aici la Simplu, pe contact@danapredu.com. Continuăm să rămânem recunoscători și să avem grijă de noi de la interior la exterior. 

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

Sursa foto: galeria personală, pixabay