Cum îmi încep ziua – interviu cu Alexandra Niţu, fondatoarea conceptului Botez Tematic

Thursday, Jan 10, 2019 | Postat de Dana Predu

În fiecare lună vei găsi la secţiunea Blog un interviu "Cum îmi încep ziua" cu persoane care inspiră în jurul lor şi sunt sursă de motivaţie şi energie pentru mulţi dintre noi. Modul în care ne petrecem dimineaţa îşi pune amprenta pe întreaga zi.

Mi-am dorit să citeşti acest interviu în luna decembrie dar din mai multe motive care nu au ţinut de mine nu s-a putut. În schimb, cred că lucrurile se aşează aromonios şi echilibrat în Univers. Drept urmare, acum la început de an intrăm în lumea magică a Alexandrei Niţu, mămică de băieţel energic şi fondatoarea conceptului Botez Tematic. De ce mi se pare magică lumea Alexandrei? Priveşte-i pozele şi visează cu ochii deschişi.

DP: Cum erau dimineţile copilăriei tale?

Cu miros de pământ reavăn de la roua dimineţii, cu dulceaţă de roşii proaspăt culese din grădină, cu îmbrăţişarea caldă şi minunată a bunicii mele cu care am crescut până la începerea şcolii.

DP: Ai un ritual pe care-l faci în fiecare dimineaţă cu stricteţe?

Dimineţile mele încep cu îmbrăţişări şi pupici dulci de băieţel de 5 ani în încercarea luuungă de a-l trezi pentru grădiniţă. După ce îl las pe Albert la grădiniţă, cafeaua este plăcerea mea vinovată din fiecare dimineaţă care vine însoţită de agenda zilei în curs şi planificarea minuţioasă a task-urilor.

DP: Cum arată o dimineaţă din viaţa Alexandrei Niţu? La ce oră te trezeşti? Ce faci mai exact?

La 7.20 deschid ochii ca să închid alarma ceasului, dar mă trezesc cu adevarat abia când urc în maşină cu băieţelul meu. Eu îl duc la grădiniţă în fiecare dimineaţă aşa că ziua mea de business începe odată ce ies pe poarta grădiniţei. Fie întâlniri cu clienţi şi/sau furnizori, fie mers la tipar, fie o cafea bună cu o prietena draga. Indiferent ce am de făcut, dimineţile mele sunt minunate şi adorate, parfumate şi aromate, de când am încetat să mai lucrez în corporaţie.

DP: Dimineţile din vacanţă arată altfel decât celelalte?

Chiar şi diminetile din vacanţă încep tot cu îmbrăţişări si pupici, numai că se întoarce roata. Albert se trezeşte înaintea mea şi mă pupă şi mă drăgăleşte ca să începem ziua cu joacă-joacă.

DP: Ce cărţi ne recomanzi care te-au inspirat să faci schimbări pozitive în viaţa ta şi au avut impact şi asupra modului în care îţi începi ziua?

O carte dragă mie, care a avut un impact asupra schimbării vieţii şi carierei mele este ‘’Omul care voia sa fie fericit’’ de Laurent Gounelle. Această carte este o călătorie de înțelegere a sinelui, de recucerire a realității, de realizare că între tine și fericire nu există alt impediment real decât TU. Este o carte care mi-a dat un strop de conștientizare a propriei forțe interioare, o carte care mi-a dat curaj să încep un nou drum în viaţa mea, un drum cu dimineţi minunate şi adorate, parfumate şi aromate.

Alexandra este pentru mine un exemplu de “cunoaşte-te, urmează-ţi pasiunea şi ascultă-ţi inima”. Multumim pentru sinceritatea ta şi pentru bucuria pe care o aduci în tot ceea ce creezi.

Credit foto: arhiva personală Alexandra Niţu