Ȋncearcă tehnica conectării cu pământul de sub noi

Friday, Sep 11, 2020 | Postat de Dana Predu

Te provoc să ȋncerci tehnica conectării cu pământul de sub picioarele tale. Pot să-ți spun doar că vei avea propriile beneficii şi că vei primi exact ceea ce ai nevoie.

Meditația este văzută de cele mai multe ori ca o activitate solitară. Practicând tehnici de meditație mindfulness ȋți poți ȋmbunătăți relațiile cu familia, prietenii şi colegii. Când ieşi din zona de confort este nevoie să rămâi conectatat cu Mama Pământ, ȋmpământat, sau putem folosi expresia românească “cu picioarele pe pământ” astfel ȋncât să nu te ia valul, să rămâi ȋn momentul prezent.

Mindfulness ne ajută să vedem mult mai clar tiparele noastre de comportament şi gândire, şi odată văzute şi aduse ȋn prezent suntem pregătiți să le schimbăm acolo unde este cazul.

Mai jos o să detaliez o practică mindfulness de conectare cu mediul ȋnconjurător şi implicit cu tine, cel care vei practica.

Dacă nu putem arăta compasiune către propria persoană atunci cum putem să oferim compasiune către cei din jurul nostru?

Ȋmi plac diminețile ȋncepute devreme şi sunt recunoscătoare că stau la casă unde mă pot bucura de roua dimineții care-mi scaldă picioarele. Ȋnainte să mă mut la curte nu mă bucuram de această experiență atât de des pe cât mi-aş fi dorit. Tu când ai mers desculț ultima data pe iarbă? Când te-ai bucurat de roua dimineții şi energia Mamei Pământ?

Ca adulți foarte rar intrăm ȋn contact direct cu pământul fie că este un gazon ȋntreținut, un pământ arid sau o potecă de țară.

Te provoc să ȋncerci tehnica conectării cu pământul de sub picioarele tale. Pot să-ți spun doar că vei avea propriile beneficii şi că vei primi exact ceea ce ai nevoie.

Eşti pregătit? Ȋncearcă cei 7 paşi de mai jos!

  1. Alege o locație sigură astfel ȋncât să nu fii deranjat. Poate să fie o grădină, un parc, un câmp de țară sau propria curte.
  2. Descalță-te! Dacă porți şosete, scoate-le ????
  3. Stând ȋn "poziția Muntelui” (drept, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, brațele pe lângă corp, bărbia sus, privirea ȋn față cu tălpile conectate pe pământ) ȋți ȋndrepți atenția către pământul de sub picioare. Devii conştient de contactul dinte picioarele tale şi pământ…senzația de greutate, contactul cu iarba rece, moale…
  4. Rămâi drept şi conştient că tu eşti ȋn poziția respectivă.
  5. Ȋncepe prin a ridica pe rând călcâiele de pe sol. 5-10 exersări
  6. Continuă prin a ridica pe rând degetele de pe sol. 5-10 exersări
  7. Simte picioarele: tălpile, degetele, călcâiele. Rămâi prezent de faptul că picioarele tale ating pământul…acest pământ al tuturor, pământul sacru care se află sub picioarele noastre de mii şi mii de ani. Mama Pământ care ne leagă pe toți şi ne aduce ȋmpreună, familii, prieteni şi străini de pe un continent pe celălalt. Simte energia şi protecția Mamei Pământ!

Rămâi ȋn această stare de prezență, bucurie şi recunoştință atât cât simți nevoia. Eşti VIAŢĂ!

 

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

Cartea minutul de mindfulness o poți comanda aici.