3 activităţi pe care le fac atunci când plouă afară şi în sufletul meu

Picături mari de ploaie se aşează pe geamul meu. Le privesc atent şi fără să-mi dau seama empatizez cu ele şi brusc apar în şiruri la mine pe obraz. Atât de conectată sunt cu natura?

Sunt momente în viaţă când tristeţea pune stăpânire pe fiinţa mea şi eu o las, şi o las. Nu o judec, nu o privesc cu ură, nu mă lupt cu ea. O primesc nemişcată, îi simt forma brută, încerc să înţeleg de ce vrea să-şi facă adăpost în sufletul meu, ce o hrăneşte cu adevărat şi de ce are nevoie din partea mea ca să meargă mai departe, să-şi găsească perechea ei…fericirea.

Când natura plânge, se întâmplă să apară o ploaie deasă şi în sufletul meu. Ţie ţi s-a întâmplat?

După ce iau contact cu tristeţea decid să o las să se transforme într-o variantă benefică pentru mine.

3 activităţi pe care le fac în zile cu ploaie afară şi în sufletul meu:

  1. Privesc conştient natura. Îmi aleg un colt de geam pe care privesc afară şi încep să mă conectez cu tot ceea ce văd. Folosesc simţurile pentru a empatiza cu natura. Privesc cu atenţie firul de iarbă udă, miros aerul umed şi miresmele aduse de ploaie, ating picăturile scurse pe geamul meu şi aduc un zâmbet pe faţa mea. Sunt în viaţă!
  2. Scriu în agendă. Se spune că lucrurile frumoase iau naştere din durere, din tristeţe. Aleg să scriu o pagină în agenda fără un scop anume, pur şi simplu îmi iau un pix şi mă las condusă de ceea ce primesc de la Univers. Şi da, ies lucruri minunate din sufletul meu, poveşti ce aveau nevoie de sfârşit.
  3. Aduc recunoştinţa aproape de mine. Privesc cerul şi spun mulţumesc. Ştiu sigur că după ploaie vine soarele, este doar o noţiune de timp. Mulţumesc pentru tot ceea ce sunt şi voi fi, pentru tot ceea ce am şi voi avea, mulţumesc pentru ploaia de afară şi din sufletul meu.

Dacă ai timp şi dacă vrei, poţi să-mi laşi un mesaj cu activităţile pe care le faci tu atunci când plouă afară şi în sufletul tău. Poate fi pagina ta de agendă.

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum