Sociologii susţin că toţi copiii născuţi după 2010 sunt copiii generaţiei Alfa şi vin înzestraţi cu o putere de concentrare mult peste medie. Sunt copiii erei digitale, anul 2010 fiind anul în care s-a lansat Instagram şi a apărut primul model de Ipad.

 Probabil că ştiţi dar dacă nu aţi aflat încă, sunt norocoasa mămică a 2 minuni ce aparţin generaţiei Alfa, aşa cum spun specialiştii. Tot timpul am susţinut că multe lucruri le-am învăţat de la fetele mele, şi că atunci când vreau să înţeleg mai multe despre viaţă, privesc cum se joacă un copil.

Eu cred că aceste minuni ale Universului vin în viaţa noastră să ne aducă mai aproape de cea mai bună variantă a noastră.

Am identificat 5 caracteristici ale generaţiei Alfa, prin prisma fetelor mele:

  1. Prezenţă. Se implică 100% în activităţile pe care le aleg de bunăvoie. Fără să cunoască termenul de mindfulness ei folosesc prezenţa şi aleg în mod conştient în ce activităţi să se implice cu adevărat.
  2. Inteligenţă. Sunt isteţi, prind repede regulile jocului, şi reuşesc într-un timp scurt să întoarcă spre ei rezultatele benefice.
  3. Informaţii. Copiii generaţiei Alfa sunt supranumiţi şi nativi digitali. Acumulează informaţii cu o viteză fantastică, au acces la informaţie, sunt analitici, coerenţi şi reuşesc să susţină o discuţie inteligentă cu un adult (cel puţin minunea mea de 2 ani şi jumătate aşa face).
  4. Dorinţa de a se face auziţi. Eiii, minunile mele reuşesc de fiecare data să se facă auzite. În schimb, am observat că şi în medii mai puţin cunoscute pentru ele, reuşesc să facă lucrul acesta, fără teamă.
  5. Independenţă. Simt nevoia să îşi ia timp şi spaţiu pentru ele şi ştiu să comunice această dorinţă.

În  13 aprilie, la Iaşi, va avea loc prima conferinţă PĂRINȚI ȘI COPII, PROVOCĂRILE GENERAȚIEI ALFA organizată de Mamprenoare. Subiectul este cel al generaţiei Alfa, se vor dezbate provocările cu care se confruntă părinţii copiilor care fac parte din Generația Alfa, copiii născuți între 2010-2025. Mai multe detalii aici. 

Misiunea conferinţei: Să creștem nivelul de conectare în relația dintre părinții Generației Millennials și copiii Generației Alfa, pentru a le oferi acestora din urmă suportul de care au nevoie pentru a face față provocărilor viitorului.

Tot despre generaţia Alfa am vorbit şi aici – am filmat împreună cu dulcelele mele.

Specialiştii susţin că Generaţia Alfa este generaţia care îşi va urma pasiunea, se va face auzită şi va schimba lumea. Până atunci, să ne bucurăm de prezent şi de fiecare moment petrecut alături de ei.

Ne revedem şi pe instagram, #traiesteviataacum