Unul dintre citatele mele preferate despre femei și felul în care ne reflectăm în lumea din jurul nostru este cel al Virginiei Wolf - „Uneori mi se pare ca nu ești femeie, ci lumina care cade pe flori.

Feminitatea înseamnă să fii puternică și delicată, feroce și atrăgătoare. 

Cât de importantă este feminitatea? 

Feminitatea înseamnă să trăiesti viața că Vrei și NU că Trebuie. O femeie plină de feminitate este o femeie puternică, frumoasă. Feminitatea este atitudine, graţie, stil, șarm, inteligenţă. Fiecare femeie are o frumusețe de descoperit. 

Împreună cu invitata mea artista Daniela Gyorfi, o femeie puternică ce are în spate o carieră de peste 20 ani cu mii de concerte atât în țară cât și în străinătate, albume lansate și multe melodii care au ajuns hit-uri am discutat in emisiunea Simplu de la Canal33 România despre feminitatea magnifică, frumoasă dar şi necesară. Adevărata feminitate care este neprețuită.

Daniela ne-a povestit cum vede ea feminitatea prin prisma experiențelor trăite și ce înseamnă femeia pentru ea ținând cont de toate sfaturile primite de la mama ei.

Abia atunci când ea a încetat să se conformeze imaginii convenţionale a feminităţii, a început să se bucure că este femeie.“ Betty Friedan

Cât de mult influențează feminitatea prezenţa ȋn viața ta a unui bărbat care ştie să te aprecieze şi să te iubească? 

Prezenţa ȋn viața unui bărbat care ştie să ne aprecieze şi să ne iubească, ne face să înflorim şi să oferim tot ce avem mai bun în noi ca femei. Pe de alta parte, feminitatea noastră nu se rezumă la prezenţa unui bărbat în viaţa nostră. Corect?

Care sunt etapele prin care trece o femeie pe parcursul vieții? 

Când ascultăm vocea feminității suntem atenți şi la relația cu corpul nostru, la relația cu emoțiile noastre şi la modul ȋn care transmitem mai departe propriile emoții. Despre relația cu corpul nostru am discutat în cadrul emisiunii SIMPLU ȋmpreună cu domnul dr. Iosif Niculescu, medic chirurg ginecolog, supraspecializat ȋn uro-ginecologie şi senologie, cu peste 30 de ani de experiență internațională. 

Femeia este ȋntr-o strânsă relație cu propriul corp iar pe parcursul anilor trece prin diverse etape, schimbări, care se reflectă ȋn aspect, emoții, modul de relaționare cu cei din jur. Am discutat şi despre menopauză, momentul acela care sperie foarte multe femei. 

Care este super puterea ta ca femeie?

Este o întrebare pe care o îndrăgesc și pe care o adresez ori de câte ori am ocazia. Adun în aceeași întrebare și putere și femeie. Dacă analizăm în adâncime putem ajunge unanim la concluzia că femeia este putere. Răspunsurile primite de la femeile din comunitatea de pe Instagram s-au centrat pe iubire, pe capacitatea de a iubi, iubirea de sine şi iubirea pentru cei din jur. 

Calitățile energiei feminine vs energiei masculine

Dacă am menționat despre super puterea ca femeie aș vrea să ne uităm și la calitățile energiei feminine în raport cu energia feminină.

Așa cum am menționat mai sus feminitatea înseamnă empatie, emoție, grijă. Femeia este capabilă să gândească mai multe lucruri în același timp și să găsească detalii pe care bărbații nu le identifică. Femeia este energie pură și se schimbă precum apa. Energia feminină te indeamnă săprimești și să oferi iubire pentru a te simți împlinită.

Pe de altă parte, energia masculină este solidă, se duce către ambiție, încredere în atingerea succesului. Bărbații se concentrează pe scop și protecție, vor să asigure viitorul pentru tribul lor.

Tehnici de mindfulness care te ajută să te conectezi cu tine şi feminitatea ta. 

Sunt momente când ne îndepărtăm de ceea ce suntem cu adevărat și avem nevoie să ne echilibrăm, să ne întoarcem către noi cu iubire și blândețe. O tehnică pe care o folosesc în astfel de momente este tehnica “Dragostei pentru mine şi cei din jurul meu”, tehnică ce face parte din seria de meditaţii mindfulness cuprinse în programul “Mindfulness în viaţa ta”.

Ca în orice altă practică mindfulness ne raportăm la momentul prezent prin a ne conecta cu noi prin cultivarea ACCEPTĂRII şi COMPASIUNII faţă de noi şi cei din jurul nostru.

4 Beneficii majore în urma practicării constante a acestei meditație mindfulness sunt următoarele: 

1. Creşte capacitatea de compasiune şi de a ajuta.

2. Impact pozitiv în relaţii, în gradul de satisfacţie a cuplului, al acceptării şi apropierii. 

3. Îmbunătăţirea sistemului imunitar.

4. Îmbunătăţirea memoriei, atenţiei şi concentrării.

O altă practică care te poate ajuta să radiezi energie feminină și să-ți recapeți echilibrul este dansul. Am testat-o de-a lungul timpului și pot să-ți confirm eficiența ei. Dansul te ajută să te conectezi la propriul corp. Când simți că pierzi contactul cu propria feminitate, poți alege muzica preferată și să dai start unui dans plin de energie, bucurie și de ce nu, senzualitate.Permite-i corpului să se exprime prin intermediul muzicii și îți va transmite de ce are nevoie să-i oferi.

Tehnica “Dragostei pentru mine şi cei din jurul meu” în format audio, meditație ghidată, o poți achiziționa de aici.

Te invit să urmărești emisiunea SIMPLU în care am discutat despre feminitatea cu artista Daniela Gyorfi și domnul dr. specialist obstetrică-ginecologire Iosif Niculescu. 

 

3 citate preferate despre femeie și feminitate

Am selectat 3 dintre citatele mele preferate în care regăsești definiții ale femeii și feminității.

Feminitatea nu înseamnă numai ruj, coafuri stilate şi haine la modă. Este împodobirea divină a umanităţii. Îşi găseşte expresia în puterea ta de a iubi, în spiritualitatea ta, în delicateţea, strălucirea, sensibilitatea, creativitatea ta, farmecul tău, graţia, bunătatea, demnitatea şi tăria ta interioară.“ James E. Faust

„Mai presus de toate, fii eroina propriei tale vieți...Nora Ephron

Femeia frumoasă place ochiului, femeia blândă place inimii. Prima este o adevarată bijuterie, dar a doua este o comoară.“ Napoleon Bonaparte

Te invit să-mi lași un comentariu cu ce înseamnă feminitatea pentru tine.

Dacă ai nevoie să creşti nivelul de compasiune pentru femeia din tine şi ai nevoie de ajutor, nu ezita să mă contactezi la contact@danapredu.com

 

Mă găsești și pe: 

✅Facebook: https://www.facebook.com/danapredu.ro

✅Instagram: https://www.instagram.com/danapredu

✅ LinkedIn: https://www.linkedin.com/danapredu

 

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

Sursa foto: pixabay, galeria personală