Modul în care ne petrecem dimineaţa îşi pune amprenta pe întreaga zi. În fiecare lună vei găsi la secţiunea Blog de pe site un interviu "Cum îmi încep ziua" cu persoane care inspiră în jurul lor şi sunt sursă de motivaţie şi energie pentru mulţi dintre noi.

În luna iulie ne bucurăm să o avem alături pe Ana Raluca Chişu, economist licenţiat în marketingul serviciilor educaţionale, femeia antreprenor care în 2009 a înfiinţat primul centru privat de terapie exclusiv conceput pentru nevoile copiilor şi ale bebeluşilor, Centrul de Recuperare Medicală KinetoBebe. Anul acesta a inaugurat cel de-al treilea centru KinetoBebe şi continuă să se implice în proiecte sociale alături de Asociaţia Emovere.


Cum erau dimineţile copilăriei tale?

Eu nu prea îmi aduc aminte… Îmi aduc aminte doar că dimineţile erau tare calde şi vesele.

Dar mi-am întrebat mama şi uite ce spune ea: “Mica, la şcoala generală, Raluca era un copil vesel. După ce se trezea dimineaţa abia aştepta să plece la şcoală sau să sară gardul la prietena ei Mariela, unde se jucau toată ziua fără nicio grijă. Diriginta o caracteriza ca pe un copil fără grijă, cam zurlie, dar responsabilă când avea o sarcină de dus la întâmplare. Abia aştepta să plece la şcoală, era pusă pe şotii şi abia aştepta să râdă împreună cu prietenele ei Mariela şi Oana.”

Şi dacă stau bine să mă gândesc, îmi aduc aminte că nu îmi plăcea să mănânc mic dejunul. Mi se părea o mare pierdere de timp să stai să mănâci dimineaţa (şi acum…simt la fel) şi pentru a termina cât mai repede… depozitam ce aveam în farfurie după dulapuri.smiley

 

Ai un ritual pe care-l faci în fiecare dimineaţă cu stricteţe?

Cred că cel mai important este primul “Bună dimineaţa” pe care îl spun, echilibrul lui şi bucuria care mi-o oferă acest ritual!

Cum arată o dimineaţă din viaţa Ralucăi Chişu? La ce oră te trezeşti? Ce faci mai exact?

În fiecare dimineaţă mă trezesc la 6.30 şi la final de săptămână dorm un pic mai mult, până la 7.00.smiley

În timpul săptămânii, ies foarte repede din casă. Nu dureaza mai mult de o oră de când mă trezesc şi până ies din casă…spre unul din Centrele KinetoBebe sau spre o întâlnire. Prefer să îmi încep dimineţile într-unul din Centre, apoi să îmi urmez programul meu zilnic. Mă conectez la KinetoBebe şi la tot ce înseamnă activităţile Centrului din acea zi. Îmi place să îmi beau cafeaua cu colegii şi să avem 10 minute…pentru noi.

 

Dimineţile din vacanţă arată altfel decât celelalte?

Dimineţile în vacanţă sunt un pic şi mai energice decât deobicei. Trezesc repede pe toată lumea din jurul meu, organizez ziua care urmează şi tot ce este de facut în acea zi. Dacă sunt undeva plecată, dimineaţa, în linişte, citesc despre zona în care sunt, istorie, cultura, economie şi tot ce e de văzut în acea regiune. Fac planul şi programul şi abia aştept să înceapă ziua!

Ce cărţi ne recomanzi care te-au inspirat să faci schimbări pozitive în viaţa ta şi au avut impact şi asupra modului în care îţi începi ziua?

Îmi place să citesc cărţi sau material online care au legătura cu domeniul meu de activitate, meseria mea (sunt economist, licenţiată în marketingul serviciilor educaţionale) sau în domenii care mă pasionează. Mai noi citesc tot ce apare în domeniul administraţiei publice şi a dezvoltării de politici publice locale sau naţionale. O carte care însă îmi este tare draga este: E- Myth scrisă de Michael E Geber, fondator şi CEO al E-Myth Worldwide. În primul rând îl apreciez pe autorul cărţii pentru că este un speaker incredibil şi are un mesaj unic şi revoluţionar pentru toti anteprenorii mici si mijlocii. El defineşte anteprenoriatul ca fiind un răspuns la diferite probleme identificate în piaţă…şi de aici începe…E-Myth.

Mulţumim Raluca pentru că ne-ai primit în povestea dimineţilor tale.

Suntem diferiţi dar avem capacitatea de a ne schimba viaţa în cea mai frumoasă poveste, trebuie doar să vrem să ne schimbăm modul de a privi lucrurile şi tot ce ni se întâmplă.

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum, #cumimiincepziua