În fiecare lună găseşti la secţiunea Blog de pe site un interviu "Cum îmi încep ziua" cu persoane care inspiră în jurul lor şi sunt sursă de motivaţie şi energie pentru mulţi dintre noi. Modul în care ne petrecem dimineaţa îşi pune amprenta pe întreaga zi.

În luna martie ne-a răspuns la întrebări Urania Cremene, mămica lui Amos, trainer şi public speaker cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul educaţiei adulţilor. Mai multe informaţii despre Urania şi despre programele pe care le susţine regăseşti si aici. Din luna februarie, Urania este alături de părinţi în fiecare joi la Itsy Bitsy de la 15.00 la 16.00 în emisiunea “În direct cu Urania Cremene!”. Părinţii pot adresa întrebări sunând la *ITSY sau direct din aplicaţia gratuită ITSY BITSY FM, sau pe pagina de facebook Itsy Bitsy.

Cum erau dimineţile copilăriei tale?

Cu fratele meu mai mare şi bunica mea în bucătarie, arareori cu părinţii, care plecau la serviciu mai devreme. Bunica era grecoaică şi ne provestea tot felul de întâmplări fascinante, despre care nici acum nu ştiu, dacă erau inventate sau reale. Datorită ei, fratele meu a devenit un mare iubitor de lectură încă de mic, apoi mi-a pus şi mie în mână cărţile citite de el. În dimineţile fără şcoală, la noi acasă toată lumea citea.

Ai un ritual pe care-l faci în fiecare dimineaţă cu stricteţe?

 

Chiar dacă sunt destul de disciplinată, nu prea sunt prietenă cu stricteţea. Poate pentru că tata este colonel? :). Dar de ceva vreme îmi încep dimineţile cu o practică fizică, mai exact cu câteva exerciţii, mai apoi beau apa cu lămâie şi cam asta-i toată stricteţea.

 

Cum arată o dimineaţă din viaţa Uraniei Cremene? La ce oră te trezeşti? Ce faci mai exact?

 

Într-o zi de şcoală a lui Amos mă trezesc înainte de 7, duşul de rigoare şi dinţii eferenţi, fac exerciţii, beau apa cu lămâie, apoi pregătesc ceva pentru micul dejun, de cele mai multe ori fructe. Apoi îl trezesc pe Amos şi, daca este frumos afară îl conduc la uşă de unde pleacă singur pe bicicletă. Dacă e iarnă sau plouă, îl duc eu cu maşina. De acolo fiecare zi arată diferit. Câteodată ma întorc acasă şi lucrez de acasă, alteori mă îndrept către un hub, sau am o întâlnire, sau mă duc la sală, sau am programate filmări sau înregistrări.

 

Dimineţile din vacanţă arată altfel decât celelalte?

 

Nu cu mult diferite. Ritualul de dimineaţă se păstrează, de cele mai multe ori şi ora de trezit. Încerc, pe oriunde sunt, să mă simt ca acasă, ceeea ce înseamnă că dacă stau mai multe zile în acel loc tot mă voi duce la o sală (sau voi practica un sport sau altul), tot mai deschid laptopul să mai lucrez, doar că timpul este dedicat mult mai mult familiei.

 

Ce cărţi ne recomanzi care te-au inspirat să faci schimbări pozitive în viaţa ta şi au avut impact şi asupra modului în care îţi începi ziua?

Deşi nu mă trezesc la 5 dimineaţa (încă :), 5 am revolution a lui Dan Luca este o carte care m-a inspirat, apoi The 4 hour work week şi the 4 hour body ale lui Tim Ferris. Se adaugă practici în care am fost iniţiată şi modele vii din viaţa mea :)

 

Urania a dezvoltat primul program de parenting online din România și singurul din lume bazat pe Teoria Autodeterminării (Ryan & Deci): All About Parenting. Acesta are, în momentul de față, peste 8000 de părinți membri.

Mulţumim Urania pentru sinceritate şi pentru informaţiile importante pe care ni le transmiţi ori de câte ori ai ocazia.

Suntem diferiţi dar avem capacitatea de a ne schimba viaţa în cea mai frumoasă poveste, trebuie doar să vrem să ne schimbăm modul de a privi lucrurile şi tot ce ni se întâmplă.

 

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem şi pe instagram, #traiesteviataacum