Există tot mai multe aplicații care ne oferă informații diverse și prin care putem arăta cine suntem cu adevărat.

Este Instagram una dintre ele?

Acum 6 luni am descoperit Instagram și opțiunea “de a urmări” persoane pe care le consider model și care mă motivează și inspiră. Așa l-am folosit și-l folosesc și acum.

Sâmbătă, 20 ianuarie, am participat la un eveniment cu tema “How to Instagram”, la cea de-a X-a ediție a celor de la Digital Parents Talks (DPT) organizată de oamenii minunați de Parenting PR. Fac parte din această comunitate destinată părinților bloggeri de aproximativ un an la recomandarea unei mame blogger dragă mie, Raluca Loteanu, dar timpul petrecut cu bebelușa 2 și activitățile pentru copii cu Juxi Magic nu mi-au dat ocazia să particip și fizic…până sâmbăta trecută:)

Evenimentul a avut loc la Conacul Golescu Grant, o clădire construită de către Dinicu Golescu care acum este și sediul unui centru de recreere și dezvoltare personală, destinat copiilor din sectorul 6. Pe mine m-au atras încăperile înalte și intrările cu balustrăzi impunătoare.

Cine a susținut prezentările?

Ana Nicolescu de la Parenting PR a fost gazda evenimentului, Robert Diaconeasa de la daddycool.ro a dat start la “How to instagram”, fotograful Mihai Raitaru a continuat cu informații despre importanța și corectitudinea pozelor și Alina Rachieru de la Pineberry a incheiat cu Instagram pentru brand.

Ideiile principale pe care le-am reținut sunt:

  • să fii tu însuți, cel real – “fără plastic”: Postările să te reprezinte, să-ți reprezinte bussines-ul (dacă există), să se înțeleagă cine ești.
  • să-ți creezi o poveste și o temă: Postările să fie consecvente și cu o legătură între ele – spre exemplu: obiceiuri sănătoase, activități pentru copii, timp petrecut în famile, travel, etc. Regula celor 3: 3 poze cu aceași tematică, din același film.
  • să folosești # hashtaguri și să ai unul al tău: Maxim 30 #, de preferat nu mai puțin de 15. Din experiența lui Robert, 25 de hashataguri sunt ok și nu prin copy-paste de la ultima postare, altele diferite, reprezentative. Poți căuta cele mai populare # pe tema aleasă. Aici am bifat dinainte de curs, am creat #traiesteviataacum și #danapreducom, rămâne să fiu consecventă în postări.
  • să ai poze de calitate care să-ți spună povestea: Încearcă să spui ceva cu ajutorul pozei, să încadrezi subiectul fără a-l tăia parțial sau pe la colțuri. Poți folosi aplicații pentru prelucrarea pozelor: Canva, Snepseed, (eu folosesc și Photo Editor).

De câte ori este de preferat să postezi?

Se pare că rezultate pozitive apar dacă ești consecvent și postezi de minim 2 ori pe zi, de preferat dimineța și seara. Postările să conțină descriere – povestea, poza și hashtaguri reprezentative.

Poți ajunge vizibil pe Instagram în ritmul tău dacă: îți cunoști direcția, rămâi consecvent în postări, ești unitar și REAL în tot ceea ce faci și oferi suport comunității Instagram.

Lidl a fost sponsorul acestei ediții și va susține toate seriile DPT din aces an. A prezentat noua gama Lupilu pe care am început să o descoperim. Noi ne facem săptămânal cumpărăturile la ei, iar din coșul de cumpărături nu lipsește spanacul pentru faimosul meu shake “Buna dimineata” (promit că o să revin cu rețeta).

V-am spus cât de atentă și prezentă am fost pe întreg parcursul evenimentului? Au existat câteva momente când am trecut prin filtrul trainer-ului (defect profesional :)) dar pot spune că am savurat pe deplin evenimentul și sunt bucuroasă că am participat.

“Învățarea reală are loc atunci când spiritul competițional a încetat” Jiddu Krishnamurti

Mi-am luat la revedere printre poze, îmbrățișări și zâmbete. Sunt întâlniri de la care pleci încărcat pozitiv și recunoscător pentru ceea ce fac oamenii minunați din jurul tău…așa m-am îndreptat eu către casă, către cele 2 minuni și soțul-babysitter de sâmbătă. Mulțumesc Ana, mulțumesc Robert, Mihai, Alina …mulțumesc tuturor.

(Pentru identificare rapidă :)) – cea cu tricoul alb si mesaj mindfulness “Stay STILL, find your TUNE”)

PS: Mai multe informții despre eveniment au scris și Cristina Calin, Laura Bucur, Familia HaiHui, Elena Munteanu …