Avem nevoie de o pauză de la cotidianul pe care-l știm ca să experimentăm conectarea, înțelepciunea și libertatea în forma lor pură.

Timpul petrecut în familie este un dar fără preț care aduce beneficii tuturor celor implicați. De ce este atât de important să stăm cu cei dragi? Pe lângă prelungirea vieţii, există şi alte beneficii ale timpului petrecut în familie și nu o spun doar eu ci și cei de lângă mine plus oamenii de știință care studiază impactul singurătății asupra calității vieții.

Pe lângă faptul dovedit ştiinţific că timpul petrecut cu familia are avantajul de a-ţi prelungi viaţa, o să enumăr și câteva beneficii pe care le pot avea activităţile în familie asupra ta şi a celor dragi:

1. Conectare – reconectare. Eliberare de stres

Discuţiile cu cei dragi te vor ajuta să exprimi emoții necomunicate, să auzi și să înțelegi nevoile celui de lângă tine. Comunicarea, conectarea și reconectarea te ajută în reducerea stresului. Comunicând despre îngrijorările tale, te eliberezi şi lucrurile devin mai uşoare. Timpul petrecut în natură îmbunătățește memoria și atenția celor mici și le sprijină și echilibrul emoțional.

2. Creează legături  

Timpul petrecut în familie întăreşte legăturile între membri. Bucuriile activităţilor de grup duc la dezvoltarea de relaţii puternice. Timpul alături de copii este prețios și un pas către a pune în valoare principii de viaţă precum bunătatea şi corectitudinea.
 

3. Creşterea încrederii reciproce, precum şi a încrederii în sine

Membrii familiei se bucură de timpul petrecut împreună, crește siguranța și sentimetul de apartenență la grup. Copiii vor începe să dezvolte comortamente pozitive pentru că cei dragi îi influenţează.
 

4. Îmbunătăţirea comunicării şi accentuarea sentimentului de bunăstare personală

Comunicând, copiii devin încrezători în ei și le este mai uşor să construiască relaţii.
Timpul de calitate cu cei dragi conduce la o încredere sporită în propria persoană. Membri familiei devin mai sociabili iar copiii simt că părinţii lor îi preţuiesc. De aici și bunăstarea familiei ce se va regăsi în toate planurile.

 

Conectarea cu natura cheamă creativitatea la noi

Natura are fabuloasa capacitate de a ne crește starea de bine și de a ne îmbunătăți diferite funcții ale creierului, de a ne face să ne simțim revigorați. Recomand să petreci timp în natură cât mai des, să te încarci cu un plus de energie, să te simți mai fericit și să te deschizi către nou și creativitate și către ceilalți ce te înconjoară.

Despre activități în familie, în natură, experiențe de conectare și reconectare, transformare și evoluție am discutat în premieră la Simplu alături de soții Spiridon, Andreea Spiridon, mamă, soție, trainer, autor și creatoare de programe pentru adulti si copii, și Marius Spiridon, coach și trainer transformațional, fondator Createrra.
O ediție în care invitații mei au detaliat activitățile pe care le fac atât în propria familie cât și în comunitatea pe care o dezvoltă. Activități la munte unde abandonează confortul civilizației și revin la conectarea cu natura, prin a locui la cort sau la rulotă, fără semnal la telefon, strictul necesar de electricitate.

Retreat Wisdom este locul în care liniștea se așterne în gânduri și-n suflet și se întâmplă coerența, locul în care oamenii se adună laolaltă și se întâmplă Unitatea, locul în care omul devine una cu natura și se întâmplă comuniunea. – Createrra

 

Ce ține familia împreună?

M-am bucurat să am alături de mine un cuplu cu valori comune care se onorează și se respectă. Am avut timp să discutăm și despre ce înseamnă o relație de cuplu sănătoasă pentru ei, care sunt valorile comune chiar dacă cele mai recente studii sperie.

Studiile arată că avem cea mai scăzută durată a relației de cuplu din Europa. Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. La noi în țară, la fiecare 4,6 căsătorii există un divorț, potrivit datelor Eurostat din 2017.

I-am întrebat pe soții Spiridon care este secretul lor după mai mult de 10 ani de cuplu și care sunt valorile dupa care ei functionează împreună în armonie. Au răspuns sincer, cu iubire, asumat. Ce au răspuns? Te las pe tine să descoperi urmărind emisiunea SIMPLU aici.

Te invit să-mi scrii în comentarii cum te ajută natura pe tine și care sunt beneficiile pe care le-ai văzut în viața ta.

Daca ai nevoie să ȋți antrenezi starea de bine şi ai nevoie de ajutor, nu ezita să mă contactezi la contact@danapredu.com

Mă găsești și pe: 

Facebook

Instagram

✅ LinkedIn

✅ YouTube Te invit să te abonezi la canalul meu pentru a fi la curent cu cele mai interesante informații pentru o viață echilibrată şi împlinită.

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

Sursa foto: pixabay, galeria personală