Când soarele ne zâmbește, nivelul nostru de energie crește. Dacă ești de acord cu mine, mâna sus, te rog zâmbește smiley. Atunci când primăvara își intră în drepturi și când razele soarelului încălzesc ușor natura parcă și noi dăm start la proiecte noi, reluăm ce am lăsat neterminat peste iarnă, dăm start schimbărilor atât în interiorul nostru cât și în exteriorul nostru. Las aici un citat care mie îmi place și se potrivește cu ceea ce am scris mai sus: " Pot să fac orice atunci când soarele străluceşte deasupra mea: nici un munte nu este prea înalt pentru mine, nici un necaz prea dificil pentru a-l depăşi. " - Wilma Rudolph

Majoritatea dintre noi se ocupă în această perioadă fie cu reamenajarea locuinței fie cu organizarea specifică curațeniei de primăvară-vară. Grupuri de organizare a locuinței pe care le urmăresc au dat start la calendare detaliate ce implică organizarea, curățenia, amenajarea casei. 

În luna aprilie la SIMPLU am discutat la recomandarea voastră despre amenajări interioare, mai exact idei simple de amenajare astfel încât să ne bucurăm de un cămin armonios, unde culorile, texturile, elementele decorative se regăsesc în armonie. Am avut bucuria să o am invitată în studio pe Camelia Radu, designer de interior și fondatorul cr-design, cu o poveste de viață frumoasă. Camelia a avut curaj și a zis DA este timpul să fac ceea ce imi place, și acum se ocupă cu amenajarea diverselor spații fie că sunt apartamente, case, hoteluri, altfel spus, oferă servicii destinate amenajării spațiilor interioare. 

Ce înseamnă un cămin armonios?

Îmi place să spun că emisiunea SIMPLU este emisiunea care inspiră, locul unde discutăm despre lucrurile simple și încercăm ca din cele grele să facem să devină simple în armonie cu tot ce ne înconjoară. La SIMPLU este locul unde ne bucurăm de oamenii pe care-i întâlnim, din poveștile pe care le ascultăm ne luăm doza de curaj pentru a face lucruri frumoase pentru noi și cei din jurul nostru. Nu este un timp pierdut, nu este can-can, ne petrecem timpul cu scop și ne încărcăm cu energie benefică.

Așa văd și căminul armonios. Locul în care buna dispoziție este prioritară, locul în care ne odihnim, ne încărcăm cu energie, punem accent pe frumusețe, armonie, cromatică, stil. Locul în care scoatem în evidență decorațiunile interioare cu scop practic.  

Ne dorim ca încăperea să fie primitoare, aerisită, fără elemente care încurcă sau deranjează Camelia Radu, cr-design.

Ce face cu adevărat un designer de interior?

Camelia Radu ne-a oferit mai multe detalii cu privire la rolul designer-ului de interior, la activitățile pe care le realizează demontând miturile care circulă în piață cu privire la munca superficială pe bani mulți. 

Un designer de interior creează realitatea plecând de la vise, dorințe, emoțiitransformă încăperea într-un spațiu primitor, cald, face ca o casă să însemne acasă

Ține cont de bugetul alocat lucrării, se sfătuiește constructiv cu clientul, știe de unde să achiziționeze fiecare obiect de mobilier sau de decor și integrează armonios toate aceste elemente.

Un designer de interior spune o poveste în fiecare încăpere.

Apelează românii la designerul de interior?

Am întrebat în comunitatea din mediul on-line dacă au apelat vreodată la un designer de interior și se pare că am o comunitate conștiincioasă pentru că răspunsurile au fost balansate, 50 % pentru DA si 50% pentru nu a fost nevoie. Pe cei care au răspuns DA am reușit să-i întreb în privat ce i-a determinat să apeleze la un designer de interior și au răspuns: am văzut ce minuni poate să facă un designer de interiornu am apelat din prima dar apoi mi-am dat seama că nu fac față, mi-a economisit baniiam avut un dubiu și am știut că nu pot realiza singură lucrarea astfel încât să iasă așa cum am visat.

Am discutat împreună cu Camelia Radu despre bugete, etape concrete pentru amenajarea spatiului interior, ne-a răspuns la diverse întrebări pe care telespectatorii care au urmărit live-ul le-au adresat.

Am atins și subiecte legate de randare vs realitate, cât este de importantă monitorizarea șantierului de către designer, ce înseamnă monitorizare, cât putem să facem asta și cât merită să ne implicăm. Bineînțeles că nu am uitat să o întreb despre tendințele de design interior în 2021.

Emisiunea Simplu despre amenajare, idei simple pentru amenajarea căminului armonios, o poți accesa mai jos:

Multumesc partenerilor ediției: întregii echipe CR-design interior care pune accent pe frumusețe, armonie, cromatică, stil și are mereu în vedere destinația practică a spațiului amenajatJuxiMagic - activitati interactive pentru copii și adolescenți, dasha.ro pentru vestimentația mea de astăzi și interpersonal.ro servicii IT-premium.

 

Daca ai nevoie să ȋți antrenezi starea de bine şi ai nevoie de ajutor, nu ezita să mă contactezi la contact@danapredu.com

Mă găsești și pe: 

Facebook

Instagram

✅ LinkedIn

✅ YouTube Te invit să te abonezi la canalul meu pentru a fi la curent cu cele mai interesante informații pentru o viață echilibrată şi împlinită.

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

Sursa foto: cr-desgin, galeria personală