În cadrul ediției SIMPLU din luna octombrie am discutat un subiect interesant despre „Principiile unui stil de viață echilibrat”

S-a discutat despre ce înseamnă o viață echilibrată dacă este o misiune imposibila sau din contra, o misiune posibilă cu zeci de beneficii, vom detalia care sunt principiile care stau la baza unui stil de viață echilibrat și care sunt ajutoarele de care avem nevoie pentru o viață sănătoasă și împlinită.

Despre toate aceste am discutat împreună cu invitata mea, Nela Chirila, un om care ghidează oameni către sănătatea și vitalitatea dorită, către  împlinirea în profesia pe care o urmează sau doresc să o transforme. Certificată de-a lungul timpului într-o serie largă de terapii holistice, constelații familiale și analiză transgenerațională, la terapii energetice și yoga prin râs. A înființat Școala Holistic Work special pentru a oferi programe de transformare holistică.

Stilul de viață sănătos depinde, în mare măsură, de obiceiurile zilnice, iar aici ne referim atât la obiceiuri alimentare, cât și la modul în care întreprindem anumite activități. Vorbim, deci, despre acea rutină pe care o urmezi, dar și despre mici schimbări pe care le poți adopta natural, fără să îți dai peste cap întreg programul.

Nu e atât de complicat precum pare să te bucuri si tu de un stil de viață echilibrat, zi de zi. Un stil de viață sănătos înseamnă să ai o viață personală normală, o viață sentimentala normală, un regim alimentar adecvat, și să încerci să echilibrezi toate lucrurile din viața ta.

Cat de importanta este gândirea pozitivă pentru un stil de viață sănătos?

Gândirea pozitivă are un rol esențial în tratarea unor afecțiuni. Daca gândești negativ, atragi lucruri negative în viața ta. Dacă gândești pozitiv, atragi energie pozitivă asupra ta. Trebuie să ne gândim în fiecare moment ca ziua de mâine va fi mai bună decât cea de azi. Încercăm   sa gândim pozitiv în fiecare clipă si să încercam să ii „forțam” și pe cei din jurul nostru, mai ales cei care au probleme de sănătate grave, să adopte o gândire pozitiva. O altă metoda care da rezultate vizibile în ameliorarea sau tratarea anumitor afecțiuni este muzica. Primul lucru pe care ar trebui să îl facem după ce ajungem acasă este să dam drumul la o muzica ce ne place, să avem un ambient muzical plăcut, tot timpul.

Ce este o boala autoimuna si cum trecem peste ea?

O boală sau o tulburare autoimună este o afecțiune în care sistemul imunitar atacă în mod greșit organismul.

În mod normal, sistemul imunitar protejează organismul împotriva germenilor, cum sunt bacteriile si virusurile. Când recunoaștem acești invadatori străini, trimite împotriva lor o armată de celule cu scopul de a-i elimina. De obicei, sistemul imunitar poate face diferența dintre celulele străine si celulele proprii.

În psoriazis, celulele sanguine ale sistemului imunitar numite celule T se acumulează in piele. Activitatea sistemului imunitar stimulează celulele pielii sa se reproducă rapid, producând placi argintii, solzoase pe piele.

Simptomele psoriazisului pot fi temporare. Cea mai buna metodă de a preveni simptomele este să eviți factorii declanșatori. Iată ce poți face pentru a preveni episoadele de psoriazis:

 

  • Redu stresul. Organismul are tendință să aibă o reacție inflamatorie la stres. Poți încerca psihoterapia, yoga, tehnici de meditație si relaxare.
  • Evită anumite medicamente.
  • Evită infecțiile. Episoadele de psoriazis se pot declanșa după o durere de ureche, inflamarea polipilor sau o infecție respiratorie sau cutanată.
  • Mănâncă sănătos. Oferim organismului nutriții esențiali pentru a ne păstra sănătatea și starea de bine cât mai mult timp.
  • Terapia prin râs debutează cu exerciții de relaxare, respirație și eliminare a stresului si ne ajută la detașarea emoțională si la crearea unei vieți echilibrate.

Beneficiile Respirației Conștiente

 

Respirația simbolizează viața, energia, mișcarea, puritatea, divinitatea, sursa vorbirii, măsura timpului și este stăpâna peste toate simțurile.

 

Când respirăm, emitem în Univers calitatea vieții pe care o trăim iar Universul ne răspunde în consecință!

 

  • evacuarea tensiunilor fizice și detoxifierea organismului
  • conștientizarea limitărilor care ne blochează vitalitatea și bucuria de a trăi
  • eliberarea de suferințele emoționale
  • înțelegerea a ceea ce suntem
  • afirmarea a ceea ce suntem cu adevărat
  • declanșarea transformării profunde
  • vindecarea fizico-energetică

 

Respirația Conștientă este o practică blândă și profundă, cu rădăcini ancestrale. Presupune practicarea unei tehnici proprii de respirație care induce o integrare profundă a memoriei corpului prin eliberarea energiilor stagnante. (sursa: blog Nela Chirilă)

Te invit să urmărești articolul Beneficiile respirației conștiente 

Te invit să urmărești și emisiunea Simplu alături de invitata mea Nela Chirila.

Multumesc şi partenerilor mei: 

Progressive, prezenți pe piața online din SUA și Europa cu cele mai bune echipamente sportive, articole pentru acasă și outdoor, trambuline și diferite accesorii.

PentruMine, pentru vestimentația din ediția SIMPLU. #pentrumine magazinul tău on-line care face diferența. Realizate cu drag în România. Modele unicat, materiale atent selecționate!

Te invit sa descarci materialul gratuit in care am explicat in detaliu 3 exercitii mindfulness pentru starea de bine

Dacă ai nevoie să îți antrenezi starea de bine și ai nevoie de ajutor, nu ezită să mă contactezi la contact@danapredu.co

 

Mă găseșți și pe:

 

Facebook: https://www.facebook.com/danapredu.ro

 

Instagram: https://www.instagram.com/danapredu

 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/danapredu

 

Te invit să te abonezi la canalul meu pentru a fi la curent cu cele mai interesante informații pentru o viață echilibrată şi împlinită.

Trăiește în prezent. Creează-ți succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook și instagram, #traiesteviataacum

Galerie foto: Pixabay