În cadrul ediției SIMPLU din luna Noiembrie, am discutat un subiect interesant despre „Sfaturi și recomandări de îngrijire a părului pe timp de iarnă.

Am discutat despre căteva sfaturi utile pentru menţinerea frumuseţii părului tău în acest sezon. Frigul, vântul, aerul uscat sunt factori care agresează firul de păr. În astfel de condiţii, fără o protecţie adecvată, părul devine mai uscat, se despică mai repede şi capătă un aspect nesănătos.

Despre toate acestea am discutat împreună cu invitata mea, NICOLETA CHERTIF, specialist îngrijire păr. Ne-a împărtășit câteva sfaturi și recomandări despre cum să avem grija de părul nostru pe timp de iarna și despre tipurile de păr, produse potrivite pentru tipurile de păr, probleme și soluții.

Iarna părul nostru este foarte stresat. Deci un aspect frumos necesită ceva mai mult efort și grijă. Folosirea celor mai bune produse vă poate ajuta vă păstrați părul strălucitor și nătos chiar și în lunile de iarnă.

La ce să fim atenți atunci când ne alegem produsele de îngrijire pentru par?

Evitarea folosirii plăcii de par la temperaturi ridicate, ondulatoare, uscător de păr etc. Recomandarea unui spray termic, în cazul folosirii celor menționate ajută la protejarea expunerii parului la factori nocivi.

Principalul lucru pe care trebuie să îl faci in aceasta iarna este hidratarea. Folosește produse intense pentru hidratare pe timpul iernii măcar o data pe săptămână, iar astfel parul tău să nu se va usca din cauza diferențelor de temperatura intre casă si exterior.

In sezonul rece, parul are nevoie de o atenție deosebita pentru a nu se deshidrata si degrada, atât firul căt si vârfurile. Fiind expus atâtor factori de agresiune, o parte din aminoacizii speciali se pierd, firul devenind tern si lipsit de strălucire.

Frecarea parului cu materialele sintetice ale căciulii duc la o acumulare de ioni negativi ceea ce face ca firele de par să se electrizeze.

Pentru  a nu restricționa circulația sanguina la nivelul scalpului nu alegeți căciuli strâmte deoarece firele de par vor deveni unsuroase favorizând apariția mătreței.

Apă caldă sau rece? Care e bună pentru păr?

Părul puternic și mătăsos adaugă frumusețe, dar este foarte important ca el să fie spălat cu apa potrivită și să fie protejat de efectele negative. Unii oameni folosesc apa caldă , în timp ce alții  o preferă pe cea rece pentru spălarea podoabei capilare.

Dar, indiferent de apa pe care o folosești pentru a-ți spăla părul, ea are efect asupra puterii si dezvoltării firelor de păr. Prin urmare, ar trebui să fii mult mai atentă când potrivești apa. Spălarea părului cu apă caldă curăță scalpul şi îndepărtează, de asemenea, toată murdăria.

Apa calda înmoaie scalpul şi excesul de sebum este îndepărtat mai uşor. Însă, nu uita că apa trebuie să fie caldă, nu fierbinte. Apa caldă spre fierbinte afectează uleiurile naturale ale scalpului şi duce la deshidratare. Rădăcinile firelor de păr devin mai slabe, iar acest lucru cauzează şi pierderea părului. Apa caldă provoacă uscarea scalpului, iar funcţiile de hrănire şi hidratare sunt afectate. În plus, părul uscat şi lipsit de vitalitate se dezvoltă mult mai greu.

După spălarea părului cu apă rece, pielea capului nu se înmoaie. Iar porii scalpului se închid şi uleiul sau murdăria nu se acumulează. Apa rece închide porii. Se păstrează umiditatea capului şi a părului, care nu produce uscarea scalpului şi părul să rămână sănătos.

Fluxul de sânge este stimulat atunci când scalpul este expus la apă rece. Sângele hrănește părul de la rădăcină, întărind firul de păr şi oferindu-i strălucire şi frumusețe.

Te invit să urmărești și emisiunea Simplu alături de invitata mea.

Mulțumesc si partenerilor acestei ediții:

Oway Romania, brand ce promovează frumusețea şi sănătatea, au produse organice profesionale pentru îngrijirea parului. Produsele se găsesc pe www.organicbeauty.ro

Progressive, prezenți pe piața online din SUA și Europa cu cele mai bune echipamente sportive, articole pentru acasă și outdoor, trambuline și diferite accesorii. www.beprogressive.ro

Pentrumine.ro pentru vestimentația mea, produse gândite pe placul tău, modele unicat, produse atent selecționate! Realizate cu drag în România!

Dacă ai nevoie să îți antrenezi starea de bine și ai nevoie de ajutor, nu ezită să mă contactezi la contact@danapredu.com

Mă găsești și pe:

 

Facebook: https://www.facebook.com/danapredu.ro

 

Instagram: https://www.instagram.com/danapredu

 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/danapredu

 

Te invit să te abonezi la canalul meu pentru a fi la curent cu cele mai interesante informații pentru o viață echilibrată şi împlinită.

 

Trăiește în prezent. Creează-ți succesul. Fii recunoscător.

 

Ne revedem pe facebook și instagram, #traiesteviataacum

 

Sursă foto: Galeria personala Oway Romania