Când mamele se unesc şi decid să acţioneze, atunci sunt la un pas de a schimba în bine viaţa celor din jur. Ai mai auzit această frază? Eu cred cu adevărat în afirmaţia de mai sus şi este valabilă pentru fiecare, fără excepţie. Singurul târg din România cu produse fără gluten – Happy Gluten Free  - este rezultatul acţiunilor şi deciziilor unor femei implicate. Puterea stă în noi!

 

Anul acesta am cunoscut o mama curajoasă care a decis să acţioneze şi să se implice voluntar în Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG). – cătălina Dumitru Cu ajutorul ei am aflat despre proiectele care sunt în derulare în ARIG (Ghidul Celiacului, Catalogul produselor fără gluten) şi despre boala celiacă, o afecţiune autoimună, care poate debuta la orice vârstă începând cu perioada copilăriei, declanşată de ingestia de gluten.

Am în jurul meu o mulţime de cunoştinţe care au renunţat la gluten deoarece nu se simţeau bine atunci când consumau produse din grâu, secară şi orz. Specialiştii susţin că în Europa, 1 din 100 de persoane au boala celiacă, şi marea parte nu sunt încă diagnosticaţi.

Ziua Mondială a Bolii Celiace este marcată de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) printr-un târg dedicat exclusiv produselor fără gluten - Happy Gluten Free 2019, la World Trade Center, București.

De ce te invit la singurul târg din România cu produse fără gluten – Happy Gluten Free 2019?

 • Ştiu că acorzi atenţie sănătăţii şi stilului de viaţă
 • Ştiu că vrei să fii informat corect şi să transmiţi mai departe, la nevoie, informaţiile primite
 • Ştiu că îţi place energia pozitivă şi buna-dispoziţie

Ce vei găsi la târg?

 • Expoziție cu vânzare și lansări de produse exclusiv gluten free
 • Degustări de produse și show-uri de live cooking
 • Cadouri și surprize din partea expozanților
 • Muzică, joacă, teatru și ateliere vesele pentru copii
 • Workshop-uri și conferințe medicale pe tema intoleranței la gluten ( în data de 18 mai )
 • Tombolă cu premii în valoare de peste 1000 Euro
 • "Happy Gluten Free Hour " - ora cu cele mai mari reduceri la produsele gluten free
 • Muzica live în încinta festivalului

Cu mine te vei putea întâlni în ambele zile deoarece voi fi alături de echipa JuxiMagic cu spectacol interactiv pentru copii – Măseluţa Dodoluţa, cu Laboratorul Juxi – atelier creaţie despre plasticul din viaţa noastră, şi cu o sesiune de lectură a cărţii pentru copii “Mami, te vreau lângă mine”.

La Târgul Happy Gluten Free te vei putea bucura de 4 zone de interes: Happy Expo (zona expozițională cu 30 de producători și comercianți de produse fără gluten din România), Happy Food  Festival (zona cu mâncare proaspată #glutenfree), Happy Play (zona creativă gândită special pentru copiii de toate vârstele) şi Happy Celiacs Day (în prima zi a Târgului se va desfășura în sala New York, conferința medicală cu tema: ”Afecțiuni induse de gluten”).

În plus, organizatorii au pregătit şi o surpriză de proporţii în adevăratul sens al cuvântului: Happy Gluten Free intră în Guiness Book cu Cea mai mare porție de paste gluten free (Cea mai mare porție de paste Gluten Free va fi gătită de Chef Foa și echipa sa. Toți cei prezenți la târg vor participa la Marea Degustare. Duminică, 19 mai, #luămprânzulfărăgluten împreună.)

Când şi unde va avea loc Târgul Happy Gluten Free?

În weekend-ul 18-19 mai, începând cu ora 10.00, la World Trade Center, București. Mai multe detalii regăseşti pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/979577108916649/

 

 

Te aştept alături de noi să te bucuri de tot ceea ce organizatorii ne-au pregătit.

PS: Te rog să mă ajuţi şi să dai share la articol. Împreună dăm de veste şi celor care au nevoie, #HappyGlutenFree

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

 

 

 

Târgul Happy Gluten Free 2019 te așteaptă cu 2 zile pline de evenimente și surprize pentru întreaga familie, în weekend-ul 18-19 mai.