Terapia cu sunet: Înțelegerea puterii vindecătoare a bolurilor tibetane

Terapia cu sunet este o metodă veche de vindecare care utilizează sunetele pentru a induce starea de relaxare și vindecare a corpului și a minții. În cultura tibetană, bolurile tibetane sunt folosite de mii de ani pentru a ajuta la vindecarea bolilor și a ajuta la meditație.

Ne-am întâlnit la SIMPLU și am discutat despre terapia cu sunet și puterea vindecătoare a bolurilor tibetane. Am explorat istoria și practicile tradiționale ale terapiei cu sunet și bolurile tibetane, am discutat despre beneficiile acestei terapii pentru sănătate si invitata mea a venit cu sfaturi practice despre modul în care terapia cu sunet poate fi integrată în rutina zilnică.

În premieră la #simplucudanapredu ne-am bucurat de prezența Silviei Zaha, omul care creează și inspiră prin conceptul Spiritual Box.

Bolurile tibetane pot ajuta la vindecarea bolilor și la îmbunătățirea sănătății și bunăstării.

Silvia ne-a ajutat să înțelegem mai bine cum sunetul poate fi utilizat pentru a ajuta la vindecarea fizică și emoțională, ne-a detaliat utilitatea și semnificație fiecărui centru energetic, cele 7 chakre. A fost o întâlnire de mai mult de o oră, cu energie pozitivă, în care am discutat despre virtuți, despre smerenie, credință, divinitate și iubire. În plus, am primit cadou și un spectacol cu sunetele oferite de către diversele boluri tibetane prezentate de Silvia.

Ce sunt bolurile tibetane?

Bolurile tibetane sunt un instrument muzical tradițional folosit în cultura tibetană pentru meditație și vindecare. Ele sunt fabricate din aliaj de cupru și alți metale și sunt proiectate să producă sunete puternice și durabile atunci când sunt lovite sau frecate cu o baghetă. Fiecare bol tibetan este unic, cu un sunet și o vibrație distincte. Mai multe despre boluri tibetane, exemple și mod de fabricație se află și în articolul de pe Ancestral Sound.

Așa cum a subliniat și Silvia Zaha, bolurile tibetane nu se achiziționează ca obiect de design, doar ca să se asorteze bine în casă și să arate frumos, bolul Tibetan se alege în funcție de momentul din viață, de etapa în care sunteți, de rezonanța, frecvența voastră din prezent.

bol-tibetan-batut-manual-14cm-800x800.jpg

Cum funcționează terapia cu sunet cu bolurile tibetane?

Terapia cu sunet cu bolurile tibetane implică plasarea bolurilor pe sau în apropierea corpului și producerea sunetelor prin lovirea sau frecarea bolului cu o baghetă. Sunetele și vibrațiile produse de bolul tibetan sunt absorbite de corp și au un efect calmant și vindecător.

Legea Rezonanței afirmă că, atunci când un sistem întâlneste un alt sistem similar, vibrațiile lor intră într-o stare de rezonanță, vibrații armonice. - Silvia Zaha, creator Spiritual Box

În timpul terapiei cu sunet cu boluri tibetane, sunetele și vibrațiile produse de boluri ajută la echilibrarea energiei din corp și la îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice. Această tehnică de vindecare poate ajuta la ameliorarea stresului, anxietății, depresiei, durerilor cronice și altor afecțiuni fizice și emoționale.

Vibrația personală este energia combinată a trupului fizic, a stării emoționale și a caracterului eteric al conștiinței intuitive. Atunci când această sinteza este una armonioasă, se creează o frecvență reală și plină de liniște, asemenea unei piese muzicale compuse cu măiestrie. – fragment din articolul Ce este vibrația personală

Beneficiile terapiei cu sunet cu bolurile tibetane

Terapia cu sunet cu bolurile tibetane poate avea o gamă largă de beneficii pentru sănătatea fizică și emoțională:

1. Reducerea stresului și a anxietății: Sunetele produse de bolurile tibetane au un efect calmant asupra sistemului nervos și pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății.

2. Ameliorarea durerilor și a tensiunii musculare: Vibrațiile produse de bolurile tibetane ajută la relaxarea mușchilor și la ameliorarea durerilor cronice.

3. Îmbunătățirea somnului: Terapia cu sunet cu bolurile tibetane poate ajuta la îmbunătățirea somnului și la reducerea insomniei.

4. Îmbunătățirea sistemului imunitar: Sunetele produse de bolurile tibetane pot ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar prin stimularea circulației sanguine și limfatice, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din corp.

5. Reducerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac: Terapia cu sunet cu bolurile tibetane poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, ajutând la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

6. Îmbunătățirea concentrării și a clarității mentale: Sunetele și vibrațiile produse de bolurile tibetane ajută la îmbunătățirea concentrării și a clarității mentale, ceea ce poate îmbunătăți performanța cognitivă și creativă.

7. Reducerea depresiei: Terapia cu sunet cu bolurile tibetane poate ajuta la reducerea simptomelor depresiei prin reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului.

Cum se face terapia cu sunet cu bolurile tibetane?

Terapia cu sunet cu bolurile tibetane poate fi efectuată de un terapeut calificat sau poate fi făcută acasă cu ajutorul unor boluri tibetane personale. Terapeutul va plasa bolurile pe sau în apropierea corpului și le va lovi sau le va frecă pe o anumită durată de timp, producând sunete și vibrații care vor fi absorbit de corp.

Dacă doriți să faceți terapia cu sunet cu bolurile tibetane acasă, trebuie să achiziționați boluri tibetane de calitate și să învățați cum să le folosiți corect. Există multe resurse online disponibile pentru a învăța tehnica și tehnicile corecte de utilizare a bolurilor tibetane.

Când un bol este folosit la cântat, este plasat pe o pernuță specială sau ținut în palmă. La începutul vindecării prin sunet, bolul este ușor atins pentru încălzirea metalului. Apoi, cu o presiune constantă, un ciocan de lemn special proiectat este frecat în sens orar în jurul marginii exterioare a bolului ca să creeze o notă. Cea mai avansată practică folosește o mișcare completă a brațului, ca atunci când amesteci într-un ceaun mare de supă, și mentine ciocanul drept. Nu este o mișcare de încheietură, aceasta rămânand dreaptă, este o mișcare a brațului. Bolul va începe să și cânte nota sa principală și toate armonicile acelei scale. – fragment din Ancestral Sound

Eu personal am acasă 2 boluri tibetane: Bol Tibetan mic lucrat în India, ornat cu simboluri norocoase și imaginea lui Buddha în relief, în interior și un bol tibetan lucrat manual, realizat din 7 metale, cu diamentrul de 12 cm. Sunetele și vibrațiile produse de bolurile tibetane ajută la echilibrarea energiei din corp și la îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, ceea ce poate avea un efect vindecător și calmant asupra corpului și minții.

Am discutat cu Silvia Zaha și despre Chakre, 7 centri energetici, vortexuri circulare ale energiei care sunt plasate în șapte puncte diferite pe coloana vertebrală. Cele șapte chakre sunt conectate la diferitele organe și glande din corp. Chakrele blocate pot afecta energia vitală. Activarea Chakrelor iți îmbunătățește calitatea vieții.

Te invit să urmărești ediția SIMPLU alături de Silvia Zaha, creator Spiritual Box.

Dacă doriți să încercați terapia cu sunet cu bolurile tibetane, asigurați-vă că achiziționați boluri de calitate și învățați cum să le utilizați corect pentru a obține cele mai bune rezultate.

➡️ Dacă ești în căutarea unui ghid pentru a atrage în viața ta ceea ce îți dorești, te încurajez să vizitezi platforma https://danapredu.com și să programezi SESIUNEA INTRODUCTIVĂ DE COACHING. 

Mă găsești și pe:

Facebook

Instagram

✅ LinkedIn 

✅ YouTube Te invit să te abonezi la canalul meu pentru a fi la curent cu cele mai interesante informații pentru o viață echilibrată şi împlinită.

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

Sursa foto: galeria Spiritual Box, galeria personală, pixabay