Cum să te bucuri de o minte liniştită ȋntr-o lume agitată

Tot ceea ce vezi ȋn jurul tău este o manifestare a interiorului. Tot ceea ce vezi pe Pământ a ȋnceput inițial ȋn mintea omului, o manifestare, un gând, o idee, o dorință, acțiune şi rezultat.

Povestea minții de maimuță

Un om a decis să meargă la plimbare. Ȋn mod accidental a ajuns ȋn Paradis. A mers, a mers dar a obosit. A zis că doreşte să se odihnească.

A văzut ȋn depărtare un copac ȋnalt, cu o coroană bogată, frunze verzi şi ȋn jur multă iarba verde. A decis să se odihnească sub acest copac. După câteva ore de somn s-a trezit odihnit.

Şi-a zis: - M-am odihnit foarte bine!

A observat că-i este foame. S-a gândit la toate mâncărurile pe care ar putea să le mănânce. Imediat mâncarea a apărut. Oamenii ȋnfometați nu pun ȋntrebări. A mâncat imediat.

Apoi cu stomacul plin si-a imaginat toate băuturile preferate…imediat au apărut. Oamenii ȋnsetați nu pun ȋntrebări. A băut imediat.

Mintea maimuță şi-a făcut apariția. Gânduri şi ȋntrebări au ȋnceput să apară ȋn mintea sa.

Ce s-a ȋntâmplat? Am cerut mâncare, mâncarea a venit, am cerut de băut, băuturile au venit. Trebuie sa fie fantome ȋn locul acesta.

Fantomele au apărut imediat.

O să mă tortureze.

Fantomele au ȋnceput să-l ȋncercuiască şi să-l chinuie. Apoi a ȋnceput să țipe speriat că va muri. Şi a murit. Acum i se spune că a fost norocos. A stat sub copacul cu dorinte. Tot ce a cerut s-a ȋndeplinit: mâncare, băutură, fantome, moarte.

Povestea de mai sus am auzit-o spusă de Sadhguru ȋn cadrul unui seminar la care am participat acum 2 ani. Mi-a plăcut și ori de câte ori am ocazia, o povestesc ca exemplu.

Practica constantă este importantă!

O minte liniştită, organizată ȋți va aduce tot ceea ce ai nevoie ȋn viața ta. Este importantă practica constantă, menținerea atenție ȋn direcția dorită.

Dacă eşti în căutare de reţete perfecte pentru a antrena mintea astfel încât să obţii starea de prezenţă, te îndrum să-ţi accepţi emoţiile, să alegi gândurile care sunt benefice pentru tine, să ai momentul tău de linişte din fiecare zi, să dai voie să se întâmple lucrurile pe care ţi le doreşti şi…să nu cauţi reţeta perfecta!

Totul este legat de practica constantă. Indiferent dacă este vorba despre meditația zilnică, despre o tehnică mindfulness sau un simplu exerciţiu de respiraţie conştientă, este important să acorzi timp pentru a te asculta şi a te reîntoarce în momentul prezent unde se întâmplă de fapt VIAŢA.

Viața este un dar pe care-l primeşti. Fiecare zi este un dar special pentru a te descoperi. Reȋntoarce ȋn Univers tot ce este bun. – din cartea Minutul de Mindfulness

Anders Ericsson, psiholog şi coautor al cărții Peak: Secretele performanței de top şi noua ştiință a expertizei susține că Homo sapiens (omul care ştie) ar trebui să se numească Homo exercens (omul care exersează), pentru că omul este singura specie conştientă că prin exercițiu poate ȋmbunătăți lucrurile.

Pot scăpa de gândurile negative care-mi invadează mintea?

La capitolul gânduri negative toţi suntem specialişti şi excelăm la acest subiect. Avem tendinţa de a scoate la suprafaţă în mod predominant gândurile negative atunci când avem câteva minute de linişte. Când amintirile ne invadeazã de multe ori acestea sunt negative. Îți sună cunoscut?

Spre exemplu: Ni se întâmplă să avem o întâlnire importantă de care nu suntem mulţumiţi şi s-ar putea ca mintea noastră să continue cu diferite scenarii negative – nu am făcut bine la întâlnirea de azi, îsi vor face o părere greşită despre mine, nu voi mai avea parte de astfel de întâlniri importante, am ratat şi voi fi sărac toată viaţa.

Unde greşim?

Schimbăm prea des direcțiile, ca şi cum am conduce o maşină şi ne schimbăm la infinit destinația. Dacă ne menținem ȋntr-o direcție putem ajunge să fim noi ȋnşine copacul cu dorințe din povestea de mai sus. 

Alinierea mentală, fizică, energetică plus acțiunea ne pot duce către ceea ce ne dorim.

Responsabilitatea ta este să alegi ce vrei fără a aduce gândurile negative în prim plan.

Gândurile ne modelează realitatea.

Nu putem avea mai multe gânduri în același timp. Ținând cont de afirmația anterioară lucrurile se simplifică. Dacă nu poți avea decât un singur gând în același timp, atunci este simplu, poți să alegi să înlocuiești un gând negativ cu unul pozitiv. Corect? DA, așa este. Alege să înlocuiești gândurile negative cu cele constructive care te suțin în dezvoltarea ta.

Ce să fac când apare gândul negativ?

1. Observă gândul, observă direcţia gândirii. Este un obicei pe care mintea îl tot repetă. Poţi să notezi în jurnal tiparul gândirii şi gândul respectiv.

2. Nu judeca gândul, nu-l suprima. Doar observă şi adu prezenţa în ceea ce se întâmplă acum.

3. Provoacă gândul cu această întrebare: Rezolv ceva dacă tot aduc gândurile negative în prezent?

Învață să cultivi abilitatea de a alege un gând în detrimentul altuia. Conştientizează şi alege!

Adaugă liantul CREDINŢĂ

Fie că-l numim Dumnezeu, Alah, Univers, etc, există un creator şi suntem parte din creație. Sadhguru susține că dacă ai dubii şi nu ai credință ȋn creator, apar crăpăturile, dar există o alternativă: ANGAJAMENTUL, te angajezi să creezi ceea ce ȋți doreşti.

1.    CLARITATE ȋn ceea ce ȋți doreşti. Ce ȋți doreşti cu adevărat? EXPLOREAZĂ!

2.    MENŢINE direcția fără să schimbi.

3.    VIZUALIZEAZĂ constant că s-a ȋndeplinit ceea ce ȋți doreşti. Trăieşte la adevărata intensitate, cu emoții, cu toate simțurile ca şi cum ar fi real.

De ce nu am creat lumea pe care ne-o dorim?

Răspunsul lui Sadhguru:

Prea mulți oameni sunt ocupați să se uite ȋn sus, prea mulți sunt interesați de alte planete, prea mulți oameni sunt ȋn serviciul RAIULUI şi nu PĂMÂNTULUI. Avem nevoie de oameni ȋn serviciul planetei noastre. Dacă discutăm despre DRAGOSTE, oamenii spun că DUMNEZEU este IUBIRE. Dar oamenii sunt capabili de dragoste, compasiune, bucurie, de toate lucrurile bune ce există. Noi le-am exportat către RAI. Creatorul a făcut un job fantastic.

Acum este despre tine, despre mine să decidem ce vrem să facem, ce vrem să obținem, cum să arate lumea ȋn care trăim. Este un proces continuu ȋn care noi ştim cu adevărat ce vrem, cum să ne trăim o viața de calitate.

Eşti jucătorul din teren, eşti creatorul responsabil de ce este ȋn interior şi exterior. Dacă ȋți doreşti să simți plăcere ȋn interior și ȋn exterior, atunci angajează-te să canalizezi energia ȋn această direcție.

Ai puterea de a crea tot ceea ce ȋți doreşti. Bucură-te de o minte liniştită și o viață de calitate ȋntr-o lume așa cum ți-o dorești!

Transformă-te din parte de creație ȋn CREATOR, AICI şi ACUM!

Te invit să lecturezi și articolele: Bucură-te de viață dintr-o minte odihnită , Cum putem diminua gândurile negative

Daca ai nevoie să ȋți antrenezi starea de bine şi ai nevoie de ajutor, nu ezita să mă contactezi la contact@danapredu.com

Mă găsești și pe:

Facebook

Instagram

✅ LinkedIn 

✅ YouTube Te invit să te abonezi la canalul meu pentru a fi la curent cu cele mai interesante informații pentru o viață echilibrată şi împlinită.

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

Sursa foto: pixabay, galeria personală