Sfaturi practice pentru găsirea perechii folosind datingul online

Dating-ul online se referă la utilizarea internetului și a tehnologiei pentru a întâlni oameni noi și a dezvolta relații romantice sau platonice.

Aceasta poate implica utilizarea platformelor de dating online, aplicațiilor de dating sau site-urilor de socializare pentru a căuta și a găsi posibili parteneri.

Dating-ul online oferă oportunități suplimentare de întâlnire și comunicare cu oameni din întreaga lume și poate fi o modalitate eficientă de a găsi potențiali parteneri cu interese similare. Cu toate acestea, există și riscuri asociate cu dating-ul online, cum ar fi întâlnirea cu persoane care nu sunt ceea ce par a fi sau care sunt periculoase, deci este important să fii precaut și să iei măsuri de siguranță adecvate atunci când întâlnești oameni online.

Ne-am întâlnit la Simplu și am discutat despre sfaturi și tehnici pentru oamenii care caută o relație serioasă prin intermediul aplicațiilor de dating on-line, despre cum se construiește un profil atractiv, cum se comunică eficient prin intermediul platformei de dating și cum să se facă alegeri sănătoase. Invitata mea a povestit atât din experiența personală cât și din experiența antreprenorului, fondatoarea primei aplicații de dating pentru relaţii inteligente din Romania - LIA. S-au punctat și metode de a evita problemele sau situațiile negative care pot să apară în acest mediu.

Invitata mea este în domeniul Resurselor Umane (HR) din 2004, de 19 ani. După ce a facilitat mii de căsnicii profesionale de succes, ca om de HR, Andreea Hrab a decis să ajute milioane de oameni să construiască căsnicii pentru acasă. A devenit antreprenor. Mi-am dat voie să fiu curioasă, am spus DA necunoscutului și așa am ajuns să știu multe din diverse arii.

Mi-am dorit ca prin această ediție Simplu să ofer informații utile și de încredere pentru oamenii care își caută perechea prin intermediul datingului on-line.

Sfaturi practice pentru găsirea perechii folosind datingul online

1. Alege site-urile potrivite: Există numeroase site-uri de dating online, dar nu toate sunt create egale. În funcție de preferințele și interesele tale, alege unul care se potrivește cu ceea ce cauți De exemplu, dacă ești interesat de relații serioase, un site de dating pentru căsătorie ar fi o opțiune mai bună decât unul pentru întâlniri informale. Aplicația LIA creată de Andreea Hrab este LIA  - Prima aplicaţie de dating pentru relaţii inteligente.

2. Completează profilul: Profilul tău este prima impresie pe care o oferi potențialilor parteneri de dating. Asigură-te că completezi toate informațiile importante, inclusiv interesele, hobby-urile, locația și preferințele în ceea ce privește relațiile. De asemenea, adaugă o fotografie recentă și reprezentativă pentru a vă face profilul mai atractiv.

3. Fii sincer: Sinceritatea este importantă în orice relație și datingul online nu face excepție. Fii sincer în descrierea ta, nu exagera și nu minți. În plus, fii deschis și sincer cu privire la ceea ce cauți într-o relație și asigură-te că este în line cu așteptările partenerilor potențiali.

4. Utilizează filtrele de căutare: Majoritatea site-urilor de dating online oferă filtre de căutare, care îți permit să filtrezi potențialii parteneri în funcție de preferințele tale. De exemplu, poți căuta pe baza vârstei, locației, intereselor și multe altele. Utilizează aceste filtre pentru a reduce numărul de posibili parteneri și pentru a găsi oameni care se potrivesc cu profilul tău.

5. Nici prea exigent, nici prea permisiv: Este important să ai standarde în ceea ce privește ceea ce cauți de la un partener de dating, dar nu fii prea exigent. Fii deschis și dă șanse potențialilor parteneri care poate nu sunt perfecti la prima vedere, dar care ar putea fi compatibili cu tine într-un mod diferit.

6. Fii precaut în comunicare: Este important să fii deschis și sincer în comunicarea cu potențialii parteneri de dating online, dar trebuie să fii și precaut. Nu dezvălui informații personale prea devreme și verifică autenticitatea profilului persoanei cu care comunici. Fii atent la posibile semne de înșelăciune sau fraudă.

7. Întâlnește-te într-un loc public: Dacă decizi să te întâlnești cu cineva pe care l-ai întâlnit online, întâlnește-te întotdeauna într-un loc public și anunță pe cineva apropiat despre întâlnirea ta. Încearcă să eviti întâlnirile acasă sau în locuri izolate până când nu vă cunoașteți mai bine.

8. Alege întâlniri scurte pentru început: În loc să stabilești întâlniri lungi pentru prima întâlnire, încearcă să stabilești întâlniri scurte și informale, precum o cafea sau un pahar de vin. Acest lucru îți va permite să vă cunoașteți unul pe celălalt mai bine și să decizi dacă există potențial pentru o a doua întâlnire.

9. Fii pozitiv și deschis: Datingul online poate fi o experiență plină de provocări, dar este important să rămâi pozitiv și deschis. Nu renunța prea repede și continuă să cauți până când găsești pe cineva potrivit pentru tine.

Despre comunicarea eficientă în datingul online

Comunicarea eficientă pe platforma de dating poate fi un factor cheie în a-ți construi relații de succes. Evită să ascunzi informații sau să creezi o imagine ideală. În timpul conversațiilor, asigură-te că asculți cu atenție ce spune partenerul și că te concentrezi pe ceea ce te interesează cu adevărat.

Evită tonul critic sau negativ care poate să-i facă pe alții să se simtă defensivi sau respinși.

Încearcă să răspunzi la mesajele primite într-un timp rezonabil, preferabil în decursul aceleași zi. Dacă nu ești interesat, poți să-i spui respectuos partenerului că nu ești disponibil pentru o relație, în loc să ignori complet mesajele.

Nu monopoliza conversația și încearcă să fii atent la semnele nonverbale ale partenerului pentru a te asigura că te simțiți confortabil în timpul conversației.

În general, comunicarea eficientă pe platforma de dating implică să fii deschis, sincer și să asculți cu atenție. Dacă te concentrezi pe a construi o conexiune autentică ar trebui să poți să-ți dezvolți cu succes relații de dating online.

Cum să construiești un profil atractiv pe o platformă de dating

9 sfaturi pentru a construi un profil atractiv:

1. Include o fotografie atractivă și recentă: Andreea Hrab ne-a povestit despre importanța alegerii unei fotografii reprezentative și atrăgătoare. Fotografia este esențială pentru crearea unui profil atractiv. Fotografia ar trebui să fie clară și recentă și să te prezinte într-un mod pozitiv.

2. Scrie o descriere interesantă și convingătoare: Descrierea profilului tău ar trebui să fie scrisă într-un stil care să atragă atenția și să prezinte informații importante despre personalitatea și interesele tale. Este important să te concentrezi pe aspectele pozitive și să eviți limbajul negativ sau clișeic.

3. Menționează interesele și hobby-urile tale: Includerea informațiilor despre interese și hobby-uri te poate ajuta să te conectezi cu alți membri care au aceleași pasiuni și interese ca și tine.

4. Fii sincer: Este important să fii sincer în descrierea profilului tău. Nu exagera și nu minți. Sinceritatea te ajută la atragerea unor potențiali parteneri care sunt compatibili cu personalitatea și stilul tău de viață.

5. Evită negativitatea și fii pozitivi: Evită să te concentrezi pe aspectele negative și încearcă să te concentrezi pe aspectele pozitive ale personalității și stilului tău de viață. Descrie ceea ce cauți într-un mod pozitiv.

6. Folosește umorul: Încluderea unui umor inteligent și subtil în descrierea profilului tău poate fi un mod bun de a atrage atenția și de a te face mai atractiv pentru alți membri. Asigură-te că umorul este potrivit și că nu jignești pe nimeni.

7. Fii original: Încearcă să te diferențiezi de alți membri prin crearea unui profil original și autentic. Gândește-te la moduri unice de a descrie personalitatea și interesele tale și evită să folosești cliché-uri sau fraze comune.

8. Include informații despre ceea ce cauți: Include informații despre valorile și calitățile pe care le cauți la un partener și ceea ce cauți într-o relație.

9. Fii autentic: În cele din urmă, cel mai important lucru este să fii autentic și să te prezinți așa cum ești. Încercați să arăți personalitatea și stilul de viață într-un mod pozitiv și atractiv.

Situațiile negative care pot să apară în datingul online

Andreea Hrab este una dintre cele mai sincere persoane pe care le-am întâlnit, asumată și curajoasă. Ea vine cu exemple practice și exemple personale la fiecare interacțiune pe care o avem. Am discutat și despre situațiile negative care pot să apară în datingul online. În rândurile ce urmează am încercat să fiu cât mai explicită și să cuprind o paletă largă de situații semnal de alarmă.

Din păcate, unele persoane pot să-și mintă partenerii potențiali în privința aspectului, personalității sau a altor caracteristici. Este important să fiți precauți și să fiți atenți la semnele de alarmă, cum ar fi fotografii neclare sau profiluri vagi.

Există persoanele care își ascund intențiile. În unele cazuri, persoanele pot să folosească datingul online pentru a obține informații sau a profita de alți utilizatori. Este important să fiți atenți și să vă protejați informațiile personale și financiare.

În timpul conversațiilor online, unele persoane pot să nu fie deschise sau sincere în legătură cu intențiile sau așteptările lor. Este important să comunicați clar și să fiți deschiși unul față de celălalt.

Ați auzit de jocurile de putere și manipularea? Ei bine, uneori, persoanele pot să folosească datingul online pentru a juca jocuri de putere sau pentru a manipula alți utilizatori. Este important să fiți atenți la semnele de manipulare și să vă protejați propriile limite și interese.

Chiar dacă o conexiune pare promițătoare online, întâlnirea în persoană poate duce la dezamăgire. Este important să vă mențineți așteptările realiste și să fiți pregătiți pentru orice rezultat.

Atenție la hărțuire sau agresiune! Din păcate, unele persoane pot să folosească datingul online pentru a hărțui sau a agresa alți utilizatori. Este important să raportați astfel de comportamente și să vă protejați în orice moment.

HR cu inima

În cadrul emisiunii am făcut o paralelă între procesul de recrutare și procesul de găsire a partenerului în dating on-line. Profilul creat în aplicația de dating poate fi asociat cu un CV bine structurat iar procesul de selecție a partenerului asociat cu procesul de recutrare pentru o poziție specifică. Pare amuzant, așa este? Este un unghi din care poți să privești.

Având în vedere experiența Andreei Hrab în resurse umane (HR), ea a mers mai departe și a creat cu success cursuri specifice cu informații pentru procesul de recrutare și le-a pus sub umbrella HR cu Inima. Mai multe detalii găsiți pe platformă.

Te invit să urmărești ediția SIMPLU alături de Andreea Hrab, antreprenor și fondator LIA.

Mai multe informații specifice vei descoperi și în articolul Experiențe în dating online cu Andreea Hrab și pe plaforma aplicației de dating.

➡️ Dacă ești în căutarea unui ghid pentru a atrage în viața ta ceea ce îți dorești, te încurajez să vizitezi platforma https://danapredu.com și să programezi SESIUNE INTRODUCTIVĂ DE COACHING. 

Mă găsești și pe:

Facebook

Instagram

✅ LinkedIn 

✅ YouTube Te invit să te abonezi la canalul meu pentru a fi la curent cu cele mai interesante informații pentru o viață echilibrată şi împlinită.

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

Sursa foto: pixabay, galeria personală