Visele pot deveni realitate, însă este important să ai curajul ȋn primul rând să visezi! Unul dintre ingredientele esențiale ale rețetei pentru succes este, fără doar și poate, curajul

Ce este curajul? 

Nu există o definiție universală a curajului. În funcție de experiențele noastre de viață avem repere diferite despre curaj. Ȋn interiorul tău vei găsi ȋntotdeauna acele resurse prețioase care te vor susține în momente dificile. Curajul presupune ieşirea din zona de confort, curajul este forță​ sufletească, curajul este un act de decizie​, curaj ai atunci când te ridici din pat ȋn fiecare zi. Curajul este de cele mai multe ori însoțit de următoarele trăsături: perseverență, viabilitate şi integritate. 

Cât de important este curajul pentru o viață mai bună? 

Curajul înseamnă puterea ta de a rămâne calm atunci când mintea ta este acaparată de gânduri negative. Curajul este îndrăzneala de a spune ceea ce gândeşti, este alegerea de a răspândi bunătate în jurul tău. O persoană curajoasă poate vorbi cu ușurință cu un străin pe stradă, un om curajos este mult mai sociabil și mai prietenos. 

Cât de mult te poate ajuta curajul să reușești în viață? 

Curajul se regăseşte în interiorul tău, nu vine din exterior. Trebuie scos la suprafață, simțit. Este perechea fricii, temerilor, nesiguranţei, şi apare atunci când îl strigi cu insistență. Curajul îl identifici în deciziile din fiecare zi. Cu ajutorul curajului te bucuri de viața pe care o visezi. Te vei bucura de experiențele vieții, nivelul de stimă va creşte şi vei obține cu uşurință ceea ce ți-ai propus. 

Cum poți să devii o persoană curajoasă? 

Când ai curaj, ai cunoscut de fapt frica şi ai luat atitudine, deoarece frica ucide mintea. Educarea curajului este una dintre componentele dezvoltării personale. Este un poces continuu şi care necesită perseverență și acțiune consecventă. 

Una dintre modalitățile de a deveni curajos și îndrăzneț este să ai atitudinea mentală corectă. Să elimini din vocabularul tău cuvinte care nu ȋți sunt benefice precum: sunt un laş, un fricos, nu sunt bun de nimic, alții sunt mai curajoşi, ȋmi este frică. Ȋnlocuieşte-le cu: eu POT, eu SUNT ȊN STARE, eu mă ACCEPT, eu sunt o persoană completă. O altă modalitate de a construi curajul este să nu ȋți fie frică de eșec sau de greșeli. Fiecare ȋnfrângere poate fi tratată ca o experiență şi trebuie să te foloseşti de toate beneficiile obținute ȋn urma acestei experiențe. Caută experiențele, care te vor ajuta să atingi și succesul, atunci când vei fi pregătit. Fii întotdeauna sincer, ȋn primul rând sincer cu tine. Ȋnvață să spui DIN NOU!

O ediție SIMPLU cu și despre curaj

Mă bucur că ai ajuns pe site-ul meu și citești acest articol despre curaj. Sunt Dana Predu, antreprenor cu experiență în #training​, activități pentru copii, #mindfulnesscoach​, autor de cărți pentru copii și #dezvoltarepersonală​. Ȋmpreună cu invitatele mele, Andreea Lichi, (autor, viitor psiholog, o ȋnvingătoare ce susține că trecutul nu-l mai poate schimba nimeni, doar viitorul contează), Ramona Plotoaga (mamă, antreprenor la ȋnceput de drum care se ghidează dupa un motto plin de curaj şi speranță – Când omida a crezut că vine sfârşitul lumii s-a transformat ȋn future), şi psihologul Nina Sofian am discutat ȋn emisiunea Simplu de la Canal33 despre cât de important este să ai #curaj​ ȋn viața pe care ți-o dorești să o trăiești. 

Pentru mai multe informații despre curaj, idei de pus în practică sau doză de inspirație, poți să urmărești emisiunea aici:

Mulțumesc invitatelor mele pentru că au zis DA la invitația mea și au avut curaj să împărtășească cu noi din experiențele personale, mulțumesc tuturor celor care ne-au urmărit și ne-au adresat întrebări live și îți mulțumesc ție că ești pe această pagină.

Tehnici de mindfulness​ care te ajută pentru a avea mai mult curaj

Practicarea tehnicilor de mindfulness a fost asociată cu niveluri mai mari de satisfacție în viață, echilibru, conștiinciozitate, vitalitate, stima de sine, empatie, sentimentul autonomiei, competență și optimism. 

Mindfulness te ajută să vezi mult mai clar tiparele tale de comportament şi gândire, şi o dată văzute şi aduse ȋn prezent, vei fi mai pregătit(ă) să le schimbi, acolo unde este cazul. Te provoc să ȋncerci tehnica conectării cu pământul de sub picioarele tale. Pot să-ți spun doar că vei avea propriile beneficii şi că vei primi exact ceea ce ai nevoie. Tehnica detaliată o regăsești aici.

Ȋn perioade dificile ȋnvăță să-ți acorzi timp, să fiu bun cu tine şi să-ți faci linişte ȋn gânduri. Cum să faci asta? Prin meditație. Fie că alegi să meditezi o dată pe săptămână, de 3 ori pe săptămână, zilnic sau ori de câte ori simți nevoia. 

Despre curaj am mai scris și aici și aici.

5 dintre citatele mele preferate despre curaj

Îmi place să colecționez afirmații, citate, mantre puternice pe care să le recitesc atunci când am nevoie. O parte dintre ele le salvez în notițele telefonului și le citesc înainte de întâlniri importante de business sau le repet periodic în zilele în care vreau să-mi cresc doza de curaj.

Mai jos îți las 5 citate preferate despre curaj.

 

1.   „Începe să faci tot ceea ce poți face sau visezi că poți face. Curajul conține geniu, putere și magie.” — Johann W. von Goethe

2.   „Curajul înseamnă să ai puterea să te ridici și să vorbești. Curajul înseamnă, de asemenea, să te așezi și să asculți.” — Winston Churchill

3.  „Sinceritatea este forma cea mai îndrăzneaţă a curajului.” — William Somerset Maugham

4. Nu-ți fie frică să faci un pas mare. Nu poți trece o prăpastie din două sărituri mici.” — David Lloyd George

5.  „Este mai bine să fii curajos chiar dacă faci mai multe greşeli, decât să fii închis la minte şi prea prudent.” — Vincent van Gogh

 

Scrie-mi în comentarii ce inseamnă curajul pentru tine! 

Daca ai nevoie să ȋți antrenezi curajul şi ai nevoie de ajutor, nu ezita să mă contactezi la contact@danapredu.com

Mă găsești și pe: 

Facebook

Instagram

✅ LinkedIn

✅ YouTube

Te invit să te abonezi la canalul meu pentru a fi la curent cu cele mai interesante informații pentru o viață echilibrată şi împlinită.

 

Trăieşte în prezent. Creează-ţi succesul. Fii recunoscător.

Ne revedem pe facebook şi instagram, #traiesteviataacum

Sursa foto: pixabay, galeria personală